Pazarlılar Birliği kültür dünyasına eserler kazandırma çalışmasını Pazar'ın her köyüne bir kitap projesiyle başlatmıştı. Bu seri Sapu'nun Ayak İzleri (Kadriye Müftüoğlu), Bir Avuç Hacapit (İbrahim Karaca), Kvakçe'den Beyaztaş'a (Mustafa Korkmaz), Carcivat Avlaşkimi (Recep Memişoğlu) ve Lamgo'nun Öyküsü (Ahmet Şahinbaş), Başköy Tarih Seçere Hatıra (Murat Hiçyılmaz), Cabat-Kim Gelirse Gelsin (Aynur Nurşen Duriye Hoşver) ve Laroz (Muhammet Tunçsan) kitaplarıyla sekize ulaştı.
HER ŞEY PAZAR İÇİN
Bu seri devam ederken, bölgeden beslenen edebi çalışmaları içeren ve 'Kalbimizden Sesler' adını taşıyan bir başka seriye başlandı. İlk önce Yaşar Çelik imzasını taşıyan 'Helun ile İbali' adlı öykü ve şiirler yayınlandı, daha sonra Kadriye Müftüoğlu imzalı 'Nana, Nusa, Nena' (Anne, Ses, Gelin) adlı, yaşanmış beş adet öyküden oluşan bir kitap hayata geçti. Havva Başusta Tozan'ın Paniçi Öyküleri'nin ardından Mustafa Korkmaz'ın Sevdaluk Durağı kitabıyla bu seri de dördüncü kitabını yayınlamış oldu. Ayrıca Pazar için fikirler üreten çalışmalar yapan Pazar Kent Meclisi Girişimi bünyesinde Pazar Kent Çalıştayı kitabı yayınlandı…
YENİ ESERLER TANITILDI
Bu eserlerin hayata geçmesiyle kalınmıyor ve her eser yayınlandığında Kadıköy'de bulunan Pazarlılar Birliği Derneği'nde düzenlenen buluşmalarla kitaplar tanıtılıyor. Yazarlara imza günleri düzenleniyor. Bu çalışma bünyesinde hayata geçen Cabat (Ayşen Nurşen Duriye Hoşver), Laroz (Muhammet Tunçsan) ve Savdaluk Durağı (Mustafa Korkmaz) eserler için İstanbul Pazarlılar Birliği Derneği'nde söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi. Etkinliğin sunuculuğunu Şair Yazar İbrahim Karaca yaptı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Pazarlılar Birliği Dernek Başkanı Mustafa Atar, İstanbul Pazarlılar Birliği'nin çalışmalarından söz etti. Kültürün ve sanatın sanatçının her zaman yanında olduklarını vurguladı. Pazar Kültür Sanat Evi'nin hayata geçirdiği eserlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yazarlar Ayşen Nurşen Duriye Hoşver, Muhammet Tunçsan ve Mustafa Korkmaz'a eserleri için, katılımcılara da destekleri için teşekkür etti. Projenin fikir babası Alper Taş, çalışmalara destek verirken, Şair Yazar İbrahim Karaca projenin editörlüğünü yapıyor ve her eser için büyük çabalar ortaya koyuyor.