1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN RİZE SEÇİLDİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açılış konuşmasında, konfederasyonun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarını bu yıl Rize'de gerçekleştireceğini duyurdu. Arslan, Karadeniz bölgesindeki ilk büyük 1 Mayıs etkinliği öncesinde, Çaykur mevsimlik işçilerinin sorunlarının öncelikli olarak ele alınacağını vurguladı.

RİZE İLK KEZ BÜYÜK BİR 1 MAYIS ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

HAK-İŞ Rize İl Başkanı Fatih Kandemir ise, Doğu Karadeniz tarihinde bir ilk olacak bu büyük kutlamaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışma hayatının önemli meselelerinin Rize mitinginde güçlü bir şekilde dile getirileceğini belirtti.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, konfederasyon olarak 1 Mayıs'ı her yıl farklı bir ilde kutlama geleneğini sürdürdüklerini ve bu yılki tercihlerinin Rize olduğunu ifade etti. Rize'de on yılı aşkın süredir örgütlü olduklarını ve on bini aşkın üyeleriyle ilk kez bu kapsamlı etkinlikte bir araya geleceklerini söyleyen Çukutli, 1 Mayıs kutlamasının aynı zamanda Çaykur işçilerinin sorunlarının çözümü için önemli bir adım olacağına inandığını kaydetti. Çukutli, yaklaşan kamu çerçeve protokol görüşmelerinde Çaykur işçilerinin norm kadro ve diğer haklarının en önemli gündem maddesi olacağını vurguladı.

1 MAYIS, ÇAYKUR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK

Genel Başkan Arslan, 1 Mayıs'ı sadece bir güne sığdırmanın zor olduğunu belirterek, bu yıl 1 Mayıs etkinliklerini bir haftaya yaydıklarını ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde toplantılar düzenleyerek bu anlamlı günü tüm ülkeye mal etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Rize'deki kutlamaların birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla, Türkiye'ye yakışır bir şekilde İstiklal Marşı ve yöresel ezgilerle gerçekleştirileceğini ifade etti. Arslan, hükümetin 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü ilan etmesi ve tatil yapması kararının önemine değinerek, çalışma hayatıyla ilgili çözülemeyen sorunların başında Çaykur işçilerinin durumunun geldiğini ve bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Çaykur'un Rize ve bölge için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Arslan, kurumun güçlendirilmesi ve çalışanların taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.

GAZZE'DEKİ KATLİAMLARA SERT TEPKİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Rize'deki basın toplantısında 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra Gazze'de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekti. Arslan, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşların sessizliğini eleştirerek, İsrail ve Amerika'yı "haydutlar çetesi" olarak nitelendirdi ve Gazze'deki katliamların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Basın toplantısı, 1 Mayıs kutlamaları öncesinde Rize'de coşkulu bir atmosfer oluşturulacağı ve işçilerin sorunlarının güçlü bir şekilde dile getirileceği mesajıyla sona erdi.

Muhabir: ÖMER FARUK DEMİRKAN