Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğinin gerek yapılan anjiyo işlemleri gerekse de yoğun bakım ve servis hizmetleriyle sadece Rize'ye değil tüm bölgeye başarılı bir şekilde hizmet verdiği belirtildi.
Açıklamada bununla birlikte son zamanlarda artan hasta sayısı sebebiyle mevcut kapasitenin ciddi bir şekilde zorlanır duruma geldiği ve bu durumun zaman zaman hastaları acil serviste yer açılıncaya kadar daha fazla beklemesine sebep olduğu kaydedildi.
2023 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 2 bin 500 anjiyo işleminin yapıldığının ifade edildiği açıklamada, 'Özellikle son dönemde acil kardiyoloji vakalarında yaşanan artışın beraberinde getirdiği yoğunluğu azaltmak adına Bakanlığımızdan ikinci anjiyo cihazı talep edilmiş, beraberinde de zaten sıkışık olan hastanemizde mevcut kardiyoloji servisimizin yatak kapasitesini arttırmak için elimizdeki tüm fiziki mekan ve imkanlar kullanılarak, yeni ilave bir kardiyoloji servisi de hizmete alınmıştır. Söz konusu ikinci anjiyo cihazımızın da Bakanlığımızca tahsisi ve beraberinde ilimizde kurulumu tamamlanmış olup, iki gün içerisinde hizmete başlayacaktır. Bu sayede planlı anjiyo çekimlerinde randevu sürelerinin kısaltılması ve mevcut Kardiyoloji Yataklı Servisi ve Yoğun Bakım Ünitelerinin kapasitelerinin yüzde 50 oranında artırılması sağlanarak, vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulması amaçlanmaktadır.' denildi.
Açıklamada, tüm bu süreçte Sağlık Bakanlığı'nın gerek tıbbi cihaz, ödenek gerekse de ikinci anjiyo cihazının şehre kazandırılmasında yoğun emek ve gayretlerinden dolayı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'a Vali İhsan Selim Baydaş'a, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'a ve milletvekillerine teşekkür edildiği bildirildi.