Hastane tarafından öncelikli ihtiyaca göre hasta yatak ve diğer ekipmanların hastaların kullanımı için servislere dağıtımına başlandı.
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, tüm hasta odalarındaki hasta yataklarını otomatik motorlu ve hareketli yeni yataklarla değiştirerek, hastaların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2005 yılından beri çok yoğun olarak sadece Rize'ye değil tüm bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
'Hastanemiz günde en az 6-7 bin kişinin hizmet aldığı bir hastanedir. Zamanında 250 yataklı devlet hastanesi standardında yapılmış olup, şuan için 530 yatakla hizmet vermektedir. Yani artık fiziki mekan anlamında standartları zorlamaktayız. Halen daha kapasite arttırma ihtiyacımız olduğu halde artık genişleyeceğimiz hastane içi ve çevresinde alan kalmadığından bunu sağlamamız mümkün olmamaktadır.'
Tepe, 'İlimiz diğer hastanesi olan Rize Devlet Hastanesi neredeyse maksimum kapasite dolu olduğu düşünüldüğünde yeni büyük ve modern bir hastanenin ilimiz için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Ama bu hastane yapılana dek mevcut olanakları sonuna kadar zorlayarak var olanı ve yıprananı en şekilde iyileştirmek en önemli amacımızdır ve bunun gayretindeyiz' diye belirtti.
Bu amaca hizmetle son gelen yatak ve diğer mefruşatlar ile neredeyse Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tama yakını bu anlamda yenilenme işini tamamlayacaklarını belirten Tepe, şöyle devam etti:
'Yine eskimiş olan ve ilimiz hatta bölgemiz için son derece önemli Kalp ve Damar Cerrahisi Servisini tümüyle yeniden modernizasyonu bitmek üzeredir. Ayrıca hastane poliklinik katlarında lavaboların büyük kısmının tadilatı tüm hızıyla devam etmekte olup, yakın zamanda temiz ve yeni bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır'
Tıbbi cihaz, malzeme ve uzman hekim tedariği açısında Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Tepe, 'Ülke genelinde son derece az sayıda olan çocuk nöroloji, çocuk nefroloji ve çocuk kardiyoloji gibi ihtiyaç duyduğumuz uzman alanları dışında çok fazlaca bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bu uzmanlık alanlarıyla ilgili de ülke genelinde planlama da en ön sıradayız. Çok yakın bir süreçte uzun zamandır beklediğimiz ve ihtiyacımız olan bu uzmanlara kavuşmayı planlıyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
Hastanelere yeni gelen yatakların servislere dağıtım işlemi tamamladıktan sonra buradan çıkacak olan eski karyolalar evlerdeki yatalak hastalara dağıtılacağını söyleyen Tepe, bu sebeple karyola ihtiyacı olan yatalak hastaların aile hekimlerden alacakları karyola talep formu ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurmaya davet etti.