RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2020-2021 akademik yılının başlaması münasebetiyle gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokul ve enstitü müdürleri ile bir araya geldi.
RTEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda bir konuşma yapan Karaman, eğitim-öğretimin kalitesinden ödün vermeden güz döneminde yapılacak çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler verdi.
RTEÜ Senatosu tarafından alınan karar gereği 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı güz döneminin 12 Ekim tarihinden itibaren uzaktan eğitimle yürütülmesine karar verildiğini hatırlatan Karaman, 'Şunu açık ve net bir şeklide ifade etmeliyim ki uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin alternatifi değildir ve olamaz. Ülkemizde ve dünyada bir salgın süreci yaşıyoruz. Yaşadığımız bu salgın döneminde tekerleği döndürmeye çalışıyoruz. Şu anda dünyanın en iyi üniversiteleri bile eleştiriden uzak bir model ortaya koyamadılar. Yurt içinde ve yurt dışındaki üniversiteler de çevrimiçi/online ve hibrit sistemleri kullanıyorlar.' dedi.
Uzaktan öğretim sürecinde iki temel sorunun olduğunu belirten Karaman, 'Mevcut sorunlardan birincisi bölüm ve programların öğrenciye kazandırmayı taahhüt ettikleri bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırıp kazandıramadığı sorunudur. İkincisi de ölçme ve değerlendirmenin nesnel olup olmadığı, adil ve güvenli bir ölçme-değerlendirme yapılıp yapılamadığıdır. Bütün bölüm ve programlar öğrenciye kazandırmayı taahhüt ettikleri bilgi, beceri, yetkinlik ve kazanımları nasıl kazandırabilirim arayışı ve derdinde olmalıdır. Bölümler olarak uzaktan öğretim var diye öğrenciye taahhüt ettiğimiz bilgi, beceri ve yetkinliklerden vazgeçemeyiz. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu yönetimleri bu konularda bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile toplantılar yapmalı ve süreci takip etmelidir.' ifadelerini kullandı.
Karaman, yöneticilere seslenerek öğretim elemanları ile sürekli yapacakları toplantılar sayesinde akademik disiplinin korunacağını söyledi.
Uzaktan eğitim sürecini; çevik yönetim, güçlü koordinasyon ve esnek kararlar alarak yönetmek istediklerini belirten Karaman, her birimin, hatta her programın kendine has şartlarının olduğunu bunu da en iyi ilgili bölüm başkanı ve bölümün öğretim elemanları ile ilgili birimin dekan veya müdürünün bileceğini söyledi.
Genel esaslar hakkında bilgilerin de verildiği toplantı, Karaman'ın katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplaması ile sona erdi.