Gürcistan Kutaisi şehri Nazarişvili Kliğini Başhekimi, Belediye Meclis Üyesi Dr. Merab Kvitsaridze'nin davetleri ve ev sahipliğinde RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Gürcü Yazar Nodar Dumbadze'nin 'Ben, Ninem, İliko ve İlarioni' eserinden tiyatroya uyarlanan 'Sevgi ve Sonsuzluk' oyununu sahnelediler.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Harun Çimke ve Dr. Öğr. Üyesi Sopio Makhatchashvili öncülüğünde, öğrenciler Seyit Telci, Safiye Ağaoğlu, Ayşe Yıldız, Mahsun Atalay, Mustafa Yıldırım, Betül Taliye Eren, Büşra Soydan ve Laşa Pataridze 'Kutaisi Uluslararası Tiyatro Festivali - Novacia' dahilinde Kutaisi Lado Meshişvili Dram Tiyatrosu'nda oyunlarını sergiledi.
Kimi zaman güldüren, kimi zaman ağlatan ve katılımcılar tarafından 'Yılın Buluşu' olarak nitelendirilen bu gösteri, seyirciler ve jüri üyeleri tarafından yüksek not aldı. Ayrıca öğrencilerin Gürcüce olarak sahnelediği bu oyun Gürcistan tarihinde yabancılar tarafından ilk kez Gürcüce oynanan piyes olma özelliğini de kazanarak tarihe geçti.
10 gün boyunca devam eden tiyatro festivali sonrasında alanında Gürcistan'da önemli statüye sahip jüri tarafından belirlenen öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.
Her bir öğrencinin 'Teşekkür Belgesi' ile ödüllendirildiği gecede ayrıca öğrencilerden Ayşe Yıldız 'En İyi Kadın Oyuncu', Seyit Telci 'En İyi Erkek Oyuncu', Büşra Soydan 'En Sempatik Oyuncu', Betül Taliye Eren ise 'En Özel Oyuncu' ödüllerine layık görüldü.
Tiyatro sahnesinin hazırlanmasında ve oynatılmasında göstermiş oldukları başarıdan ve festivale vermiş oldukları katkılardan dolayı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Harun Çimke ve Dr. Öğr. Üyesi Sopio Makhatcashvili 'En İyi Öğretmen' ödülüne layık görüldü.
Ayrıca, Kutaisi Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Dr. Öğr. Üyesi Harun Çimke, Gürcü-Türk kültürel ilişkilerinin geliştirilmesinde göstermiş olduğu katkılardan dolayı 'Teşekkür Belgesi'ne layık görüldü.
Festival kapsamında, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi'ne ziyarette bulunan, Ünlü Gürcü Şair Şota Rustaveli'nin ölümsüz eseri 'Kaplan Postlu Şövalye' şiir söyleşisi de olmak üzere birçok kültürel faaliyette yer alan öğrenciler ayrıca Kutaisi'nin yerel kanalı 'Rioni'de söyleşi programına katılarak tiyatro gösterisi hazırlanma sürecinden ve izlenimlerinden bahsettiler.