Ocaklı, 13 Haziran 2018 tarihinde açılan ve dünyanın en uzun 3'üncü tüneli olan Rize-Erzurum arasındaki 14 kilometrelik Ovit Tüneli'nin bağlantı yollarının henüz tamamlanmadığı hatırlatarak, 'İçerisinde zaman zaman meydana gelen asfalt bozulması gibi olumsuzluklar nedeniyle kapatılıp, onarımın kısa sürede yapılmaması nedeniyle tünel uzun süre kapalı kalmakta yahut tek şeritten ulaşım sağlanmaktadır. Tünel içerisinde asfalt çöktüğü için 1 Kasım 2022'den itibaren ulaşım tek şeritten sağlanmış ve 8 ayda onarım ancak tamamlanabilmiştir.' dedi.

Yapımına yaklaşık 400 milyon dolar harcanan Ovit Tüneli'nin; başta İkizdere-Ovit arasındaki 22 kilometrelik bölümü olmak üzere, bağlantı yolları tamamlanmadığı için efektif olarak kullanılamadığına ilişkin haber, yorum ve değerlendirmelerin bulunduğunu kaydeden Ocaklı, 'Bağlantı yollarının yapılmamasının nedeninin siyasi tercih olduğunu ifade eden vatandaşlar, Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesinin Orta Asya ile ticaret bağının önemli bir ayağı olan Ovit Tüneli'nin bu şekilde kaderine terk edilmiş olmasından rahatsızlık duymaktadır.' diye konuştu.

Ovit Tüneli'nin İyidere Lojistik Merkezi'nin tamamlanmasıyla daha da önemli hale geleceği vurgulayan Ocaklı, tünelinin verimli çalışabilmesi için bağlantı yollarının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu'na Sorular
Ocaklı bu bağlamda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na cevaplaması için şu soruları yöneltti:

'1. Ovit Tüneli'ne ait bağlantı yolları yıllar geçmesine rağmen neden bitirilmemektedir?

2. İkizdere-Ovit yolunun tamamlanma oranı nedir? Ne zaman tamamlanacaktır?

3. Ovit Tüneli'ne ait bağlantı yollarının tamamlanmamasının nedeni, medya organlarında iddia edildiği gibi siyasi tercih midir?

4. Ovit Tüneli içerisinde meydana gelen satıh bozulması gibi olaylar nedeniyle tünelin kapalı kalması, ulaşımı olumsuz etkilemektedir. Bu gibi durumlarda onarım neden 8 ay gibi çok uzun zaman almaktadır? Bu yol ve tünele yeterince özen gösterilmemekte midir?'

Editör: Haber Merkezi