Rize ve Trabzon valilikleri, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, 'Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir' denildi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi.
Valiliklerin açıklaması üzerine belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı. AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, 'Yapılan uyarıları biz de ekiplerimize bildirdik. AFAD olarak hazırlığımızı yaptık' dedi.
Kuvvetli Sağanak İçin Turuncu Uyarı
Rize ve Trabzon valilikleri, kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. İki kent için tehlikeli sayılan `turuncu` uyarı verildi.
Editör: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

Flynas, Rize-artvin Uçuşlarına Başlıyor

Hesaplarınızı Kontrol Edin, Paralar Yatırılıyor

Rize’den Yurt Dışına Haftada 17 Uçuş Başlıyor

Mimar Ece Gürel'in Ölüm Nedeni Belli Oldu

Genç Yaşta Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti

Hastanelerde Yeni Dönem Başlıyor!

İsmail Türüt Rize'de Konser Verecek!

1 Mayıs Kutlamaları Rize'de Yapacak

AK Parti Rize Eski İl Başkanı İshak Alim, Yeni Görevine Atandı

Çayeli'nde Risk Teşkil Eden Binaların Yıkımına Devam Ediliyor