Çok sayıda küçük ölçekli özel sektör firmasının kuru çay stoklarının tükendiğini açıklayan Karaca, 'Stok sorununu çözemeyen bazı özel sektör firmaları kaçak çay, ithal ya da çöp çayı devreye sokabilir. Devlet kurumları bu tür işlerin peşine düşmeli. Çayda bu yöntemlerle çıkış yolu aranabilir.' uyarısında bulundu. Karaca'nın bu çarpıcı açıklamaları gündemde uzun süre tartışılacağa benziyor. Rize'de kimin veya kimlerin kaçak veya çöp çay gibi sahtekarlık yöntemlerine itibar ederek Rizeliye ihanet edebileceği merak konusu oldu. Devlet kurumlarımızın bu yönde yapacağı yakalama ve tespitleri de ifşa edeceğimizi okurlarımıza duyuruyoruz.
Karaca 'Özel sektörün elinde çay yok. Ocak ayındayız ve küçük özel sektörün elinde çay yok. Büyük özel sektörün elinde belki kendi pazarlarına yetecek Mayıs ayına kadar çay olabilir. Kuru çay sadece Çaykur'da kalıyor.' dedi. Stok sorununu çözemeyen bazı özel sektör firmalarının kaçak çay, ithal ya da çöp çayı devreye sokabileceği endişesini kamuoyu ile paylaşan Mehmet Karaca,'Devlet kurumlarının bu tür işlerinin peşine düşmeli. Çay yok çıkış yolu aranabilir. Bunun ilk yolu kaçak çay ikinci yolu ise çöp çaydır.' dedi.
ÖNERİ SUNDU
Mehmet Karaca'nın stok sorununu çözmek için öneride bulundu. Karaca, 'Çaykur'un ve büyük özel sektörün çay stoku var. Belirli bir ücret karşılığında o stokları küçük özel sektörle paylaşabilir. Bu olursa yabancı çay ve dışarıdan çöpleri boyatarak getirme hikayesinin önüne geçmiş oluruz.' İfadelerini kullandı.
Kaynak: Rize Gündem Gazetesi