Tepe yaptığı yazılı açıklamada, Aile Sağlığı Merkezleri'nin halk sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla geniş bir yelpazede hizmet sunduğunu kaydederek, "Aile Hekimliği birimlerinde, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı tarafından tanı ve tedavi edici sağlık hizmetleri ile birlikte sağlık danışmanlığı, aile planlaması, koruyucu sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında aşılama, kanser taramaları, kronik hastalık taramaları yapılmakta olup bu hizmetler hastalıklardan korunmanın en önemli basamağıdır." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığınca aile hekimliği sisteminde vatandaşlara sunulan sağlık hizmeti kalitesinin çok yönlü artırmak amacıyla birçok yenilikler yapıldığını belirten Tepe, "Özetle; aile hekimlerimiz kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızı çok daha yakinen takip edecek, başta kanser taramaları olmak üzere nüfuslarına kayıtlı insanlarımızın sağlığına yönelik tüm erken teşhis ve koruyucu hizmetleri çok daha etkin bir şekilde sunabileceklerdir." diye konuştu.
Tepe, il genelinde 106 aile hekimi ile birinci sağlık hizmetini yürüttüklerini aktararak, "Aile sağlığı merkezlerimizde hastanelerimizde yapılan tüm tahlillerin çok büyük bir kısmını yapabiliyoruz. Sürekli eğitimlerini yenilen aile hekimlerimizin mesleki bilgi, beceri ve tecrübeleri ise üst seviyededir. Bu sebeplerle kıymetli vatandaşlarımızın öncelikle ihtiyaç duyacakları sağlık hizmetini bizzat kendi aile hekimlerinden almaları, gerektiğinde hastaneye yönlendirmelerinin aile hekimleri tarafından yapılması hem kendileri hem de kamu yararına olacaktır." dedi.