Rize’de 1 haftadır etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi Derecik Köyü’nde dün heyelan meydana geldi. Bölgede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan afette boşaltılan 2’şer katlı 2 boş bina yıkılırken, dere yatağına akan toprak nedeniyle derenin ağzı kapandı ve bir gölet oluştu. Heyelanın ardından bu sabah saatlerinde bölgede temizleme çalışması başlatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Rize İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan çalışmada dere yatağına inen topraklar iş makineleriyle alınarak kamyonlarla Çayeli Belediyesi tarafından gösterilen dolgu alanına taşınmaya başlandı.
Heyelan nedeniyle dere yatağının kapanması büyük bir gölet oluşmasına sebep olmuştu. Gölet oluştuğu noktada yaklaşık bin kamyonluk hafriyatın çıkması öngörülüyor.
Öte yandan heyelanın meydana geldiği Büyükköy beldesi Derecik Köyü’nde 9 olmak üzere Rize genelinde şuana kadar toplam 12 ev heyelan riski nedeniyle boşaltılarak tedbir alındı.
Rize'de Heyelan Riski Nedeniyle 13 Ev Tahliye Edildi
Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinin Derecik köyünde dün meydana gelen heyelanın ardından bugün sabah saatlerinde heyelan sahasında yamaçtan kopup dere yatağına inen topraklar için temizlik çalışması başlatıldı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler

Flynas, Rize-artvin Uçuşlarına Başlıyor

Hesaplarınızı Kontrol Edin, Paralar Yatırılıyor

Rize’den Yurt Dışına Haftada 17 Uçuş Başlıyor

Mimar Ece Gürel'in Ölüm Nedeni Belli Oldu

Genç Yaşta Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti

Hastanelerde Yeni Dönem Başlıyor!

İsmail Türüt Rize'de Konser Verecek!

1 Mayıs Kutlamaları Rize'de Yapacak

AK Parti Rize Eski İl Başkanı İshak Alim, Yeni Görevine Atandı

Çayeli'nde Risk Teşkil Eden Binaların Yıkımına Devam Ediliyor