Öğretmenlerinin öncülüğünde ellerindeki pet şişelerin içerisine koydukları malzemelerle ritim tutan öğrenciler, müzik derslerini heyecanla bekliyor. Bu sene müzik derslerinde müfredata giren uygulamalı öğretim; çocukların hem müzik kulaklarının küçük yaşta gelişmesini hem de arkadaşları içerisinde sosyalleşmeyi sağlıyor. Uygulama 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıfları kapsıyor.

Doğal seslerin arasındaki farkı anlamayı hedefleyen eğitimde çocuklar, pet şişelerin içerisinde çakıl taşı, kum, mercimek gibi malzemeleri koyarak ince ve kalın seslerin fark ediyor. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından kendilerine gösterildikleri ritimleri duyarak ve görerek taklit ediyor. Kendi ritim çalgılarını yapan öğrenciler, sınıflara çantalarında pet şişelerle geliyor.

'UYGULAMALI EĞİTİMDEN MEMNUNUZ'

Müzik öğretmeni Melahat Arıcı, çocukların doğal seslerin farkına vardıklarını belirterek, 'Çocuklar burada kendi ritim çalgılarını yapıyorlar. Pet şişelere koyulan mercimek, fasulye, kum ve çakıl taşları arasındaki doğal seslerin farkına varıyorlar. Öğrenciler bu uygulamada gayet memnun derse girer girmez bunu fark ediyorum'' dedi.

Editör: Haber Merkezi