Öncelikli hedeflerinin Çaykur'da çalışan işçilerin kazancı, sevinci, mutluluğu olduklarını belirten Bursalı, 'Bu anlayışla hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bölge insanımızın hassasiyetleri bellidir. Hiç kimse bu bölgenin çalışanına baskı ve tehditle hiç birşey yaptıramaz. Hiç kimseden korkusu olmaz. Kendi kararını ifade etmede cesaretlidir. Söylenilen yalanları, ideolojik yaklaşımları, 67 yıllık süreci içerisinde şahit olunan olumsuzlukları bu işçi kardeşlerimiz asla unutmaz. Alışılagelmiş, köhneleşmiş bir sendikal anlayış artık çok gerilerde kalmıştır. Çalışan işçi kardeşlerimiz bilgili, birikimli ve feraset sahibidir. Açık ve şeffaf bir şekilde çalışma süresini 120 günden 180 güne çıkaran, Kampanya primini 2013'ten itibaren sözleşmeye koyan Öz Gıda-İş Sendikamızı, 67 yıllık sendikal anlayışın kapalı kapılar ardında çalışma süremizi 120 günden 90 güne düşüren akıl tabii ki anlayamaz, anlamak istemez ve saçma sapan eleştirilerde bulunur. Yazılacak çok şey var ama yapılacak çok işimiz var. Zoru görüp menfaatine olmayacağını anlayıp, yalanla, iftira ile bizleri meşgul edenlerle uğraşacak vaktimiz yoktur' dedi.

'BAZI KAZINIMLAR ELDE ETTİK'

Bursalı, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başlamadan fabrika temsilcilerinin istek ve taleplerini değerlendirerek bir taslak hazırladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Bu taslaktan yola çıkarak TİS görüşmeleri sürecinde bazı kazanımlar elde ettik. Sendikal tarihimizin en önemli kazanımı olan 27.03.2018 tarihli protokoldeki 180 gün çalışma süresini sözleşme kitapçığımızın 14. Maddesinde yazdırıp onaylatmamızdır.

Diğer önemli kazanımlarımız;

16. Madde- Askerlik: Terhis belgesinin ibraz edilmesi ile kampanya sonuna kadar çalıştırılır.
26. Madde-Tasnif Vasıf Ücreti : 3. sınıf vasıf ücretinden 4. Sınıf vasıf ücretine çıkarılması.
33. Madde-Hafta Tatili: Kampanya açılışında haftalık çalışma süresini doldurmadan kullanılan hafta tatillerinin ücreti de ödenir.
38. Madde-Refakat İzni: Sgk'nın anlaşmalı olduğu tüm sağlık kuruluşlarından alınan belge ile 6 günlük mazaret izni kullanılır.
Geçici 3. Madde-Mağdur Üyeler: 2017 yılının ilk altı ay zammını (%7,5) alamayan üyelerimiz bu zammı almaya hak kazanmıştır.
Geçici 4. Madde- ÜCRET SKALASI: Kamu kurumları içindeki en düşük ücreti almamızdan dolayı mağduriyetimizi giderebilecek bir muhasebe düzeni.'

'İŞÇİMİZİN MAĞDURİYETİNİ BELGELERİ İLE İFADE ETTİK'

Daha fazla kazanımlar elde etmek için sözleşmenin uzamasından dolayı eleştiri almalarına rağmen yılmadıklarını ifade eden Bursalı, 'İlgili makamlara Çaykur işçimizin mağduriyetini belgeleri ile ifade ettik. İfadelerimiz kabul gördü lakin 2018 yılında çıkan 696 sayılı KHK'deki Kamu Çerçeve Protokolündeki zam oranlarının dışında zam yapılamayacağından, hukuk olarak uygun olmadığından dolayı 01.01.2020'den itibaren geçerli olmak üzere sözleşmeye Çaykur SKALA düzenine geçecektir maddesini koydurduk. Afaki bir durum hasıl olmaz ise yeni yıl itibari ile saat ücretlerine yansıyacak kazanımlar elde edeceğiz inşallah. Bu süreçte bize desteğini esirgemeyen, samimiyetlerini ortaya koyan, sahiplenen Bakanlarımız Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak'a, Akparti Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekilimiz Muhammet Avcı'ya, Siyasilerimize, İl Başkanımız İshak Alim'e, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a, Hak-İş Konfederayonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanımız Mehmet Şahin'e, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Halil Çukutli ve Abdulhalik Damar'a, Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim'e Çaykur işçisi adına çok teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Öz Gıda-İş Sendikası olarak biz büyük bir aileyiz. Gıda kolunda Türkiye'nin en büyük Sendikasıyız. Hepimizin bu güzelliği yaşamasında başta fabrika temsilcilerimizin emeği var, mücadelesi var. Bu mücadelede feraset sahibi çok kıymetli arkadaşlarımız var. Hepimiz ortak aklı var. Emeği geçen tüm yol arkadaşlarımızdan Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi