Çaykur Rizespor, evinde konuk ettiği Manisa FK'yı da mağlup ederek galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi.

Rize'de hava soğuk. Maç boyunca yağan yağmur saha zeminini olumsuz hale getirdi.

Top sürmenin, pas yapmanın çok zor olduğu bir zeminde Rizespor ilk yarıda Mithat Pala, ikinci yarıda Bolasie'nin golüyle iki farklı üstünlüğü yakaladı. Ardından Ogün ve son olarak maçın bitimine dakikalar kala John Mary, Rizespor adına son sözü söyledi.

Önce kalecilerden başlayayım. Tarık'tan sonra Zafer de sakatlandı Eyüp maçında. Üçüncü kaleci Abdullah Yiğiter kaleyi devraldı bu maçta. Genç kaleci de sakatlanıp yerini 4'üncü kaleci 18 yaşındaki Emre'ye bıraktı. Kalede bu kadar şanssızlık yaşayan Rizespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz da kadroda önemli rotasyonlara gitti. Adeta defansı da forveti de değiştirdi.

Böylesine şartlar altında oynanan karşılaşmaya Rizespor etkili ve hızlı başladı. Daha maçın başında Mithat Pala'nın ceza sahası dışından atmış olduğu golle Rizespor öne geçti. Maçın başında öne geçmenin rahatlığı ve özgüveniyle oynayan Yeşil-Mavili futbolcular etkili bir futbol ortaya koydu. Ağır saha şartlarına rağmen ikili mücadeleleri kazanıp hep ayakta kaldılar. Konuk takımın risk aldığı dönemlerde Rizespor etkili ataklar buldu. Pozisyonlar yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Maçın ikinci yarısına da topa hakim oyunda etkili olan yine Rizespor oldu.

Etkili ataklarla rakip kaleye gitti. Benhur'un golü ofsayt nedeniyle iptal olduktan sonra 70'inci dakikada Abdullah'ın sakatlanmasının ardından Rizespor, Bolasie ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın son bölümünde ise tam bir heyecan fırtınası yaşandı. Ev sahibi takım skoru 2-1'e getirdikten sonra oyuna ikinci yarıda giren Mary, rakiplerinin müdahalelerine rağmen topu Ogün'e kazandırdı. Ogün de filelere bularak farkı 3'e çıkardı. Ancak golden kısa bir dakikada sonra Manisa skoru 3-2'ye getirdi. Maçın son bölümünde ise Mary adeta şov yaparak skoru 4-2'ye getirdi.

Rizespor eksikleri, sakatları, Korkmaz'ın rotasyon tercihleri ve maç içerisinde yaşananlarla adeta heyecan fırtınasının yaşandığı karşılaşmayı kazanarak galibiyet serisine devam etti. Böylesine maçlarda ağır zeminde oynanan müsabakalarda önemli olan kazanmaktır.

Rizespor'da kazanarak zirve ile olan takibini sürdürdü.