Çaykur Rizespor üst üste almış olduğu galibiyetlerden sonra İstanbul'da Eyüpspor'un konuğu oldu.

Ev sahibi takım aradaki puan farkını açmak, Rizespor'da kapatmak için çıktı sahaya. İki taraf için zor bir karşılaşmaydı.

Rizespor rakibi karşısında maça hızlı ve etkili başladı. Maçın başında topun hakimi olarak rakip kalede gol aradı.

Ev sahibi takım Rizespor kalesinde ilk pozisyonda golü attı fakat ofsayt olduğu için gol iptal edildi. Maçın ilerleyen bölümünde etkisini artıran Rizespor, istediği gole kornerden attı.

Alberk'in altı pasa gönderdi top rakipten sekip John Mary'nin önüne düştü Mary'de düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını öne geçirdi.

Yeşil-mavili futbolcular öne geçtikten sonra da dikkatli, kontrollü ve etkili oynadılar. Takım olarak iyi mücadele ettiler. İkili mücadeleleri kazanarak ayakta kaldılar.

Defansta kontrollü ve dikkatli oynarken, orta alanda da alan daraltarak rakibi top yapması için boş alan bırakmadılar.

Forvette John Mary etkiliydi aynı şekilde Amilton'da. Farkı artıracak pozisyonları buldular ama son vuruşları isabetli değildi. Benhur da iyi bir görüntü ortaya koydu.

Orta alanda Azubuike ile Ogün, iyi bir performans gösterdi. Defansta da Sinan ve Emir Han başarılıydı.

Takım olarak oyunun da topun da hakimi olarak iyi bir görüntü ortaya koydular. Eyüpspor'a da çok fazla pozisyon vermediler.

Oyuna ikinci yarıda giren Bolasie ve Sefa da gayretli ve istekli bir görüntü ortaya koydular. Teknik kadro rakibi iyi analiz edince bunun meyvesini de aldı.

Bütün bu olumlu futbol ile de Rizespor, zorlu İstanbul deplasmanında güçlü rakibi Eyüpspor'u mağlup ederek aradaki puan farkını maç eksiği ile 4'e indirdi. Bu da ilk 2 için umutları artırdı.

İstanbul'da Eyüp Stadı'nda az sayıda Rizespor taraftarı da takıma destek vererek alınan galibiyette rol oynadılar.