Öğrencilerin, öğretmen ve idarecileriyle katıldığı konferans yaklaşık 1 saat sürdü. Mavera Dergisi'nden önceki dönemlerde yayınlanan Büyük Doğu Dergisi, Varlık Dergisi, Diriliş Dergisi, Edebiyat Dergisi gibi önemli dergilere dikkat çekerek söyleşiye başlayan Garip, 'Ötelerin Ötesi, görünenin arkası anlamlarına gelen Mavera Dergisi' nin kuruluşu, hangi şartlarda yayınlandığı ve hangi zorluklarla mücadele ettiğini gençlere anlattı.

Söyleşide 'Yedi Güzel Adam'ın Mevera Dergisinin de kurucusu olduğunu belirten Garip, 'Yedi Güzel Adam'ın, kurucularını Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaattin Özdenören, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Nazif Gürdoğan, Hasan Seyithanoğlu olduğunu ifade etti. Mavera dergisinin bir yaşam biçimi olduğunu belirten Şair-Yazar Recep Garip, Cahit Zarifoğlu' nun 'Yedi Güzel Adam' adlı kitabında yer alan şiirlerin bu kişiler için yazılmış olduğunu söyledi.

Cahit Zarifoğlu' nun 'Yedi Güzel Adam' şiir kitabında Mavera' nın kurucularının kast edildiği düşünülür. Yedi Bilge Kitabının Yazarı olan Recep Garip bu yedi güzel adamın kendisine göre, Seyyit Abdülhakim Arvasi Hz., Necip Fazıl Kısakürek, Fethi Gemuhluoğlu, Seyyit Kasım Arvasi Hz., Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu olabileceğini belirtti.


Garip yazmış olduğu Yedi Bilge Kitabında 'Yedi Güzel Adam'ın bunlar olduğunu ifade etti. Öğrencilerin söyleşi esnasında Şair-Yazar Garip'e 'Yedi Güzel Adam' tam olarak kimdir sorusuna Garip, bunun şairden şaire, yazardan yazara değişebileceğini söyledi. Garip, Yedi Güzel Adam' ın hayatlarını anlatmanın yanı sıra onlarla geçen anılarını da gençlerle paylaştı.Gençlerin konuya aktif bir şekilde katılımıyla gerçekleşen söyleşi programı, gençlere üstatların hayatlarına biraz olsun tanık olabilmenin lezzetini yaşattı.Program Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı'nın Recep Garip'e hediye takdimi ve gençlerin kitaplarını imzalatması ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi