Rize merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen denetimler, özellikle zincir marketler başta olmak üzere yerel marketler, kırtasiyeler, manavlar, kasaplar, fırınlar, giyim ve ayakkabı mağazaları, lokantalar, kafeler, restoranlar, toptancı halleri ile üniversite ve hastanelerde bulunan kantinleri kapsıyor.

Denetimler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde yürütülüyor. Özellikle fiyat etiketi denetimleri ve haksız fiyat artışları üzerine yoğunlaşan incelemeler kapsamında 2025 yılı içerisinde şu ana kadar yapılan çalışmalar şöyle:

 Denetlenen firma sayısı: 713
 Denetlenen ürün sayısı: 4.991
 Tespit edilen ihlal sayısı: 139
 Etiket denetimleri kapsamında uygulanan idari para cezası: 440.074 TL
 Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilerek savunma istenen firma sayısı: 148

Denetimler, her gün 11 kişilik ekip tarafından düzenli olarak sürdürülüyor. Tüketicilerin mağdur olmaması ve piyasalarda fiyat istikrarının sağlanması amacıyla denetimlerin Ramazan ayı boyunca yoğun şekilde devam edeceği belirtildi.

Muhabir: SUZAN ÇOLAK