Balıkçılar, sıcak hava nedeniyle satışların azaldığını ve bu durumun fiyatları aşağı çektiğini belirtiyor.

Balıkçı Esnafından Açıklama

Rize’deki bir balıkçı esnafı, şu anki fiyatlarla ilgili olarak, "Hava sıcaklıklarından dolayı satış olmadığından fiyatlar düştü. Barbunya 75-175 TL, mezgit 50 TL, küpes balığı 75 TL, alabalık ve somon 175 TL, tirsi balığı ise 35 TL gibi fiyatlarla satılıyor. Yani 35 liraya bile balık var" dedi.

Talep Azlığı Fiyatları Etkiledi

Esnaf, balığa olan talebin düşüklüğüne de dikkat çekerek, "Balık neredeyse bedava olmasına rağmen talep yok. Talep olmadığı için fiyatlar bu kadar düşük. Talep olsa bu fiyatlar zaten olmazdı" şeklinde konuştu.

Sezon Sonu Yaklaşıyor

Balıkçı, sezonun bitmesine yaklaşık 15 gün kaldığını da belirterek, "Sezon bitince vatandaşlar sadece alabalık ve somon bulabilecekler" dedi.

Muhabir: ENVER KALENDER