Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin: 'Ülkemizin en hızlı kalkınan, her gecen gün gelişen, değişen, doğallığını artırarak koruyan, misafirperver, yardımsever, örf ve adetlerine bağlı, ülkemizin kadım değerlerine bağlı, vefalı, güler yüzlü, şehirlerinden olan, çayın başkenti Rize'mizi bundan böyle hep birlikte yöneteceğiz. Hep birlikte aldığımız kararlar neticesinde oluşan ortak akıl ve birlikte yönetim icracısı zaman kaybetmeden yerine getireceğiz. Hizmetlerimizde hızlı hareket edeceğiz Ortak kararların alıcısı ve uygulayıcısı olacağız. Bu kararlarımızı, şehrimizde var olan aktif sivil toplum kuruluşlarımız, şehrimizin insanları ve halkımıza danışarak iş yapacağız. Yapacağımız icraatları kalıcı ve hızlı hareket ederek, halkımızın, şehrimizin, şehrimize her yıl gelen binlerce yerli ve yabancı misafirlerimizin, yaşlılarımızın, gençlerimizin, çocukların ve öğrencilerin, bu gününe, yarınına ve geleceğine sunacağız. 'dedi.
'HER İCRAATA BİRLİKTE EVET DEMELİYİZ'
Metin, 'Çok kıymetli sayın cumhurbaşkanımızın şehri olan Rize'mizde, ekonomik, sosyal ve kültürel alanların belirlenmesi ve geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mekanların daha kullanışlı hale getirilmesi, kadınların, gençlerin, sanatkarların, üretim yapabilecekleri, kültürel ve sanatsal becerilerini sergileyecekleri alanların oluşturulması ve bu üretimlerin pazarlanma ortamının sağlanması kapsamında, başta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz olmak üzere, şehrin bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Zamanla pişmanlık duymamak için, her icraata birlikte evet demeliyiz. Her dönem en çok eleştiri alan, şehrimizin imar durumunu bütün paydaşlar ile birlikte ele alacağız. Bu noktada önem arz eden, 100 binlik, 5 binlik ve binlik imar planlarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz. Bunu yaparken kendi kapalı kutularımızda, fildişi kulelerimizde 'evet' diyerek karar almamamız lazım. Şehrimizin iştirakleriyle, sivil toplum örgütleriyle, odalarıyla, mühendisler odalarıyla, hep beraber bakabilmeliyiz. Hep birlikte evet dediğimiz bir şey bu şehrin anayasası olabilir ve bu cennet şehrimizi hep birlikte arzuladığımız ve olması gereken yere taşımı oluruz. Birlik ve bütünlük içinde çok çalışarak bu güzel şehrimizin, kültürel ve sosyal alanda daha hızlı ve kalıcı ilerlemesinde hiçbir aksaklığa meydan vermemeliyiz.' dedi.
'YAPICI ELEŞTİRLER BİZİM İÇİN YOL HARİTASI OLACAKTIR'
Metin, 'O nedenle Rize'yi hep beraber yöneteceğiz. Her sektörden kişilerin empati yapmayı bilmesi gerekiyor. Seçimi kazandığımızda, 1 Nisan 2019 tarihinden başlamak üzere bu empatiyi yapabilmemiz lazım. Belediyecilik anlamında nerede olduğumuzu ve karşımızdaki kişilerin beklentilerinin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu durum hepimizi yukarıya taşıyacaktır. Yapıcı eleştiriler bizim için yol haritası olacaktır. Yıllardır istenen 'yerinden ve yerelden' olma arzusu belki de benim üzerimden tamamlanacak. Bu tezin devam edebilmesi adına Rize'deki bütün gençlerimize örnek olmak için başarılı olmak zorundayım. Bir ayağıyla Rize'nin dertlerini, sorunlarını, sahasını ve sokaklarını bilen diğer bir ayağıyla ise bütün dünyayı belediyecilik anlamında gezebilen, vizyonunu görebilen şekilde çalışmak istiyoruz. Bu iki ayağında olması gerekiyor. Hem yereli bilen hem de dünyadaki konjonktürü süzebilen bir kimliği bürünebilirsek, ortak akılla Rize'ye kalıcı ve bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bugününü, yarınını ve geleceğini mutlu kılacak, sağlık, huzur içinde, çocuklarının ve torunlarının geleceğine büyük umut ve sevinç içinde iyi hizmetler vermiş oluruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla dile getirdiği 'Biz bu ülkeye sevdalıyız' Cumhurbaşkanımızın bu cümlede ifade ettiği 'sevda' kelimesi aslında dertten gelmektedir. Dert edinmekte çözüm odaklıdır. Çözüm sonuçlana kadar dert edinmektir. Dert edinmek, 'Ben yapacağımı yaptım, daha ne yapayım ki' demek değildir. İnşallah bizde Rize'de meseleleri dert edineceğiz. Bunların birçoğunu sokaktan, esnaftan ve vatandaştan dinleyeceğiz. Bu ili beraber yöneteceğiz. Şu an için Rize'de bizim ismimize gösterilen teveccüh çok da önemli değil. İnşallah görev almakla birlikte 5 yıl sonra da bu teveccühü görebilmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.' dedi.