Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği standartlara göre, 2014-2017 arasında yapılan değerlendirme sonucu Rize'nin, havası en temiz il olarak belirlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Göreve geldikten sonra çevresel duyarlılığı ön plana çıkardıklarını aktaran Kasap, 2015 yılında hava kirliliğinin önlenmesine yönelik eski tesisin yerine 3,5 milyon liralık çevre dostu asfalt üretim tesisi yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kasap, geçmişte 'Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye' ödülü almaya layık görüldüklerini ifade ederek, Rize için çevresel sorunların belirlenmesi, ortaya konulması, çözüm yolları oluşturulması, yaşanabilir ve sürdürülebilir yeşil kentin meydana getirilmesi amacıyla 'Yerel Çevre Eylem Planı' hazırlandığını ve hayata geçirildiğini anlattı.

Temiz çevreye dikkat çekmek için yürüyüşler düzenlendiğini ve farkındalık oluşturulduğunu vurgulayan Kasap, özellikle geri dönüşüm ve temiz çevre projesinin büyük başarı getirdiğini belirtti.

Kasap, çevre için yatırımların devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Önce vatandaş, önce sağlık sloganıyla hareket ediyoruz. Rize'mizin güzel doğasını ve hemşehrilerimizin sağlığını korumak için çevre dostu uygulamalara her zaman öncelik veriyoruz. Bu başarılar da geri dönüşümle ilgili yaptığımız çalışmalar, doğaya zarar vermeyen asfalt tesisi, çöpten enerji üretimi, derelerimizi temiz tutmak, atık yağları biriktirmek, çevre duyarlılığını artırmak için kurumlarda ve okullarda gerçekleştirilen eğitimler gibi birçok çevre dostu uygulamamızın sonuçlarıdır. Daha temiz bir gelecek için doğaya ve insana hizmetimiz artarak devam edecektir.'

Türk Toraks Derneğince 18 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilen 'Hava Kirliliği ve Akciğer Sağlığı' başlıklı sempozyum kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği standartlara göre, havası en temiz ilin Rize olduğu belirtilmişti.

Editör: Haber Merkezi