Konu hakkında açıklama yapan Özsoy şöyle dedi:

'2015 yılında 25 ton kivi alarak başladığımız ve 2016 yılında 40 ton, 2017 yılında 60 ton, 2018 yılında 250 ton kapasitesine ulaştık. İlk yıllarda üyelerimizin %2 si gibi çok az bir kısmından ürün alarak başladığımız uygulamada çok ciddi eleştiriler almamıza rağmen yılmadık, her yıl ürün alımını arttırarak mücadeleye devam ettik. 2019 yılında geçen yıl birlikte alım yaptığımız Saraylım Tarım firması ile bu yıl 700 ton kivi bağlantı anlaşması yaptık. Alım politikamız 2018 yılında yaptığımız uygulamanın aynısı olacaktır. Başkanlığımız üreticinin hakkını korumak yanında müşteri memnuniyeti ve alım sürekliliğini sağlamak için önceki yılardan edindiği tecrübeleri ile her iki tarafın hakkını koruyarak bir sistem oluşturmaya gayret etmektedir. Üreticilerimizin ürününü pazarlamada sıkıntı yaşamaması, bölgemizde kaliteli kivi üretiminin özendirilmesi ve bölgemizin kivi piyasasında hak ettiği yeri kazanmasını hedefliyoruz.

Geçen yıl olduğu gibi bundan sonrada 1.sınıf 90 gr ve üzeri, 2.sınıf 70 gr-90 gr arası olacaktır. %75-%80 1.sınıf, %20-%25 arası 2.sınıf olan tarlalar başta olmak üzere sınıflandırılmış halde piyasada oluşan en iyi fiyattan alım yapılacaktır. Daha sonra 1.sınıf ürün için Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından üreticilerimize kg başına kaliteli ürünü destekleme primi ödeyecek, bu uygulama ilçemizde 1.sınıf kivi üretimini arttıracak aynı zamanda üreticimizin de çok kazanmasını, ürünü değerinde satmasını ve üretimi arttırarak fındıklı kivisini markalaştırmaya kadar götürecektir.

Üretimi hobi olarak yapanları değil, tarlasında çalışan, emek harcayan kaliteli ürün üreten gerçek çiftçileri desteklemeyi hedefliyoruz. Bu güne kadar Ziraat Odası olarak elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kivi alım organizasyonumuz bu sürecin bir parçası olarak değerlendirilecektir.

Ülkemizde ilk kez Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2018 yılında ürününü satın aldığımız üyelerimize 1.sınıf kivi için destekleme primi ödedik. Hedefimiz ilçemizde %80-%90 1.sınıf kivi üretimini sağlamak ve Karadeniz de kivi denince akla Fındıklının gelmesini, hasat dönemi gelince önce alıcı firmaların Fındıklıdan kivi almak istemesi ve Fındıklı kivisini marka yaparak raflarda ismiyle aranan bir ürün haline getirmektir. Bunu başarmak ancak üyelerimizle yapacağımız iş birliği ile mümkün olacaktır. Bu süreçte üyelerimizin bize gereken desteği vereceğine inancımız tamdır.

Bu yıl yaptığımız 700 tonluk anlaşmada en büyük rol; 2018 yılında yaptığımız alımda alıcı firmanın memnuniyetidir. O halde ilçemizde kivinin geleceği için bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Ürünümüzü tarladan alıcı firmaya ezmeden, yaralamadan itina ile toplayıp istenilen şekilde sınıflandırarak bu memnuniyeti devam ettirerek önümüzdeki yıllarda da üretimin tamamını pazarlayacağımız iyi bir kapasiteye ulaşmamızı çok önemsiyoruz.

Ürün satacak olan üyelerimizin Ziraat Odası Başkanlığımıza uğrayarak tahmini tonaj, tahmini yüzde gramaj oranı, adres ve telefon bilgilerini aşağıdaki irtibat numaralarına yazdırmaları önemlidir. Bu işlem sonucunda tarla ziyaretlerimiz, kasa dağıtım organizasyonumuz ve alım sürecimiz daha da hızlanmış olacaktır.

Üreticilerimizin 2019 yılı kivi alım sezonunda bizlere destek ve hızlı bir şekilde yardımcı olacağına inancım sonsuzdur. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm üreticilerimizin bize destek olacağına, ileriki zamanda ilçemizde üretilen her türlü ürünün uygun şartlarda ulusal pazarlara sunulacağına, üretimde ilçemizin hakkettiği konuma kavuşacağına ve üretici-müşteri memnuniyetini en üst düzeye ulaştırarak bu organizasyonun sürdürülebilir kılınacağına olan inancım ile 2019 yılı kivi hasat sezonunun hayırlı, uğurlu ve bol kazançlı olmasını diliyor tüm üreticilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor herkese selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.'

İrtibat adresi:
Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı
Tel : 464 511 31 42
GSM: 0538 863 08 83

Editör: Haber Merkezi