Verdiği Araştırma Önergesinde, Doğu Karadeniz'deki çay bölgesinde geçimi çay tarımı ve sanayisine bağlı olan yaklaşık 1 milyon insanın yaşamını bu bölgede sürdürebilmesinin çay sektörünün sağlıklı bir yapıya kavuşmasına bağlı olduğunu belirten Bekaroğlu, 'Tüketici açısından bakıldığında ise çay; ülkemizin her bir ferdini ilgilendiren milli bir ürün konumundadır. Böylesine önemli bir tarım ürünü olan çayın tarladan bardağa kadar olan sürecinde pek çok sorun yaşanmaktadır. Çay tarımında, sanayisinde ve pazarlamasındaki sorunlar nedeniyle bölgede geçimini çaydan temin eden insanlar mutsuz ve umutsuz hale gelmiştir.' dedi.
Rize il nüfusunun 2000 yılında 365 bin 900 olduğunu, nüfusun aktüel olarak 315 bine kadar azaldığını ifade eden Bekaroğlu, 'Rize'de doğan çocuklar, geleceklerini batıdaki metropollerde veya yurtdışında aramaktadır. Çay bölgesindeki Artvin'in Arhavi ve Hopa ilçeleri ile Trabzon'un Of, Sürmene, Araklı ilçeleri ve Giresun'un Tirebolu ilçesindeki nüfus hareketi de çay bölgesinden batıya doğru göçün varlığını ortaya koymaktadır' dedi.
Çay üretiminin sorunlarının Tarım, Sanayi ve Pazarlama olmak üzere 3 ana kategoride toplandığını belirten Bekaroğlu, 1 milyon 500 bin tona yaklaşan yaş çay rekoltesinin yarı yarıya Çaykur ve özel sektör tarafından mubayaa edildiğini vurguladı. Devletin Çaykur'un yaş çay alımına fiyat ve kalite standardı getirdiğini ama özel sektörün tamamen başıboş bırakıldığını, bunun sonucu olarak özel sektörün üreticiden düşük fiyatla ve vadeli alım yaptığını ifade eden Bekaroğlu, yaş çayın yarısına devletin güvence getirdiğini ama diğer yarısının özel sektörün insafına terk edilerek üreticilerin mağdur edildiğini belirterek, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.
1999-2002 arasında 3 yıl ve 2015'ten bu yana 4 yıldır Milletvekili olarak çayın, üreticilerin, Çaykur çalışanları ile mevsimlik işçilerin sorunlarını, soru ve araştırma önergeleri, genel kurul ve komisyonlardaki konuşmaları, basın açıklamaları ve yazılarıyla defalarca Meclis'in ve kamuoyunun gündemine getiren Bekaroğlu, 2016 yılında çaydaki sorunların çözülmesi için yine bir araştırma önergesi vermiş, iktidar milletvekillerinin karşı oyları ile önerge reddedilmişti. Önümüzdeki günlerde genel kurulda oylamaya sunulacak olan araştırma önergesi ile ilgili bölge milletvekillerinin tutumu, çay üreticilerinin geleceğini belirleyecek.