İstatistiki rakamlar, her zaman çok şeyi daha iyi anlamamıza, yorumlamamıza yardım ederler. Dikkate alındığında ise doğru karar vermemizi sağlarlar.
Bizim dile getirme sıralamasında aynı konu gibi görünen ve yıllardır okuyucuya gına getirdiğimiz hava limanı meselemiz, elde edilen rakamlarla gündem olmaya devam ediyor.
Nitekim, Ocak ayı kesinleşen yolcu sayılarına göre 'Türkiye'de ticari uçuş yapılan havalimanları arasında Ordu-Giresun Havalimanı yolcu sayısı bakımından 17. sırada yer aldı. Karadeniz'de bulunan 4 havalimanı içerisinde ise Ordu-Giresun Havalimanı iç hatlarda sefer başına düşen yolcu sayısı oranıyla ilk sırada yer alması dikkat çekti.'

Yani açıkça Ordu Giresun havalimanı eliyle Ordu Giresun halkına haksızlık yapılıyor.
Keza 344 bin nüfusu ile Türkiye'nin en küçük illeri arasında bulunan Rize, 166 bin kişi ile Artvin, sahip olduğu Rize Artvin Hava limanı mevcut hava limanları arasında 20. sırada. 81 ilimizden sadece iki vilayete konulan seferlere rağmen bu rakamları elde eden Rize Artvin hava limanı yönetenlerin dikkatini çekmeyi başaramıyor. Yönetildiği müdürlüğü bir başka hava limanında olan başka bir örnek var mı, bilemiyorum!
Yani bir hava limanının kararları diğer hava limanında alınıyor!

'Utanın Artık' demekten başka elimizden bir şey gelmiyor! İstatistikler neyi işaret ederse etsin, sonuç değişmiyor!
Oysa, dolu uçaklara rağmen konulmayan seferler ihdas edilse küçük dillerini yutacak bu mahfillerin yüzlerinin kızarmadığını biliyoruz.
Çok pişkinler. Çünkü onlara bu davranışları yapmak için zemin hazırlayanlar var ve elleri çok rahat!
Vilayetlerin gelişmesini, eşit bir şekilde hizmetlerden yararlanılmasını sağlayacak olan verilerden istifade etmeyi aklının ucundan bile geçirmiyorlar.

Kaybeden kim?
Bu zamanda, bu çağda, böyle çağdışı bir yaklaşım sergileyenler, bütün bir ülkeye kaybettiriyor!
O kadar ki, beka sorunu olacak işlerde bile bu şekilde haksızlıklar yapılıyor!
Bir kez ellerini vicdanlarına götürseler, ülkemizin omuzlarından çok büyük ağırlıklar kalkacak, gelişmiş ülkeler düzeyine çıkacağız…
On binlerce insanımızı kurban verdiğimiz depremde bu ihmallerin payı olması
acımızı daha dayanılmaz hale getiriyor.

Her kademede yapılan yanlışlar bu ağır faturayı çıkardı bize!
Ne zaman akıllanacağız, modern bir devlet gibi davranacağız, kestiremiyorum!
Allah milletimizin yardımcısı olsun!..
Selam ve dua ile…