Çaykur Rizespor ile Sİvasspor denk kuvvetlerin mücadelesinde sahaya çıktı. Rakip ev sahibi olma avantajını kullanarak ilk yarıda daha diri gözüktü. Yeşil mavili takım ilk yarıda kaleye tek şut çekemedi. Kaliteli ayaklara sahip olmayan Rizespor Kweuke gelmeden gol yollarında çok üretken olamayacak. Tuzunski gibi bir forveti olan takımın gol atma şansı yok. Adam sahada resmen geziyor. Deniz'de çok formsuz. Aldığı topları kullanmada zorlanıyor. İlk yarıda pozisyon ve gol üreten takım Sivasspor'du.

55. dakikada oyunda bir eksik duruma düşen ev sahibi takım oyunun kontrolünü yeşil-mavili takıma verdi. Kısa bir baskı kuran Rizespor golü erken buldu. Geçen haftanın golcüsü bu haftada golünü attı. Ceza sahası ile kaleye sağ çaprazda topla bululan Mehmet Akyüz eşitliği sağladı. Tam baskı kuruldu. İkiyi bekliyoruz ki; bir türlü gelmeyen golün ardından, 10 kişi oynayan Sivasspor golü bularak öne geçti. Bu dakikadan sonra beraberliği arasakta maalesef ikinci gol gelmedi. Rakip akıllı oynayarak oyunu yavaşlattı ve altın değerinde üç puan alarak bir nebzede olsa nefes aldı. Çaykur Rizespor ise gelecek için düşme hattının nefesini hissetmeye başladı.

Mersin, Sivas galibiyetleri alt tarafı adeta cadı kazanına çevirdi. Rizespor önemli bu maçtan beraberlikle bile dönse bir avantaj elde edecekti ama olmadı. Artık işimiz daha zor. Transfer şansımız yok. Eldeki malzeme bu. İyi çalışarak eksikler giderilmeli. Formsuz oyuncuların kulakları çekilmeli. Bu takım bu gidişle kümeye doğru gider. 4 maçta 1 puan. 25 puanla ilk yarıyı bitirdiğimiz ligde kümeye düştüğümüzü unutmayalım.