Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Robotik Onkoloji Merkezi'nde her dönem uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Hastanede uzman onkoloji doktoru kalmadı mevcut hastalar ne olacak?

Rize'de onkoloji doktoru konusunda yaşanan sıkıntılar sürüyor. Şehirde mecburi hizmetini dolduran onkologlar, sosyal imkanları daha fazla olan şehirlere gidiyor. Rize'de tek onkolog görev yapıyordu oda mecburi görevini tamamlayarak bugünlerde ilimizden ayrıldı. Kentteki hasta sayıları göz önünde bulundurulduğu zaman 1 değil 3 hekimle ancak bunun altından kalkılabileceği görülüyor. Bu sorunu Sağlık Bakanlığı bilmesine rağmen hekim sıkıntısı nedeniyle atama yapamıyor. Bunun yanında daha iyi maaş imkanına sahip olan özel hastaneler yetişen doktorları devletin elinden kapıyor.

Rize'de şehir hastanesi yapılması planlanıyor evet. Ancak hekim bile bulunamazken 1000 kapasiteli hastane yapmanın da şehre hiçbir faydası olmayacak. Sadece bina yapmakla işin biteceğini düşünenler önce bu konuyu çözmesi gerekiyor.

Bu gidişle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesi işlevini yitirtip hastaları başka illere göndermek zorunda kalacağız.