Gazişehir maçı öncesi, 4 maçta kaybetmeyen, mücadelesiyle ve birazda şansı ile 8 puan toplayan, 4 hafta sonunda ligde 2. sırada olan bir takımdı Rizespor.

Rakip; sezonun ilk maçında Fenerbahçe karşısında bozguna uğrayan ardından rakiplerini hırpalayan geçen haftada Beşiktaş'ı evinde mağlup eden Gazişehir Gaziantep. İyi futbol oynayan kontraya iyi çıkan bir takım. Maça yine öyle başladı. İlk 10 dakika Rizespor bu maçı ben kazanmalıyım dercesine ataklar yaptı. Art arda gelen iki şok gol bir anda tüm olumlu havayı tersine çevirdi. Rakip akıllı bir taktikle sahaya çıkarken yeşil-mavili takımı iyi çözmüştü. 4 maçta kalesinde 2 gol gören Rizespor, bu sefer bir maçın ilk yarısında üstelik 4 dakika arayla yediği gol sayısını 4'e çıkarttı.

Ceza sahasına yapılan ataklarda sorunu olmayan bir takım görüntüsü veren Rizespor ceza sahası içinde etkinliğe sahip değil. Vedat Muriç sahada aranıyor. Vedat'ı geçtik topu kaleye gönderecek forvetin yok. Maçın özeti Rizespor bu hafta cepten yedi. Hatta evinde oynadğı iki haftada 1 puana razı oldu.

Bu iş böyle gitmeyecek. İsmail hoca acil çözümler üretip topu kale direklerinin arasından içeri attırmalı. Zorlu bir dönem var önünde. Transferin doğru yönetilmediği doğru adamların alınmadığı her geçen gün daha çok hissediliyor. Bu ligin affı yok. Hata kabul etmez. Bir sendeledin mi tepetaklak kümeyi boylarsın. İlk dört haftada perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. İkinci yarı oyuncu değişiklikleriyle takım daha istekli olsa da sonuca gidecek pozisyonlar üretilmekte zorlandı.

Yan Sasse'ye bir parantez açarsak sezon başı bir bonus transferi gibi geldi. Ama adamın futbolcu kumaşı var. Boldrin bu maçın da yıldızı. Ayakta kaldı aldı verdi adam eksiltti. Gözü ileride top atacak adam aradı. Transferin son günlerinde transfer edilen Scepovic ilk kez 11'de yer buldu. Buldu da ne kadar değerlendirdi. Bu görüntüsü ile Süper Lig topçusu değil. Rizespor'un en büyük sorunu gol atmak. İki forvet alınacekken eldeki El Kabir sakatlandı ve sadece Scepovic alındı. Yani bunlara hazırlıklı olunmalı. Gücün ne kadarsa o kadar başarılı olursun. Doğru hamleleri yapacaksın ki sonrasında motive heyecanla başarılı olasın.

Haftaya zorlu Başakşehir maçı var. Çok zor bir maç. Evinde kaybettiklerini deplasmanda toplaman lazım. Yoksa geçen seneden bu yana gelen rüya biter. Taraftar mağlubiyete rağmen takıma sahip çıktı alkışladı. Lütfen bu taraftarın başınızı yere eğdirmeyin!