Hani bir filmi izleriz ya pür dikkat, heyecanlı ve aksiyon doruklara çıkar ve film biter. Sonunda bazen mutlu oluruz bazen üzülürüz. Ama filmlerin mutlu biteni bizi de mutlu eder çoğu zaman. Öyle bir gece yaşadık Çaykur Didi Stadyumunda. Heyecan hiç bitmedi, aksiyon pozisyonlar hakem kararları derken 90 + 5 dakikanın nasıl bittiğini anlayamadık. Şu bir gerçek ki bu sezon Rizespor'u izlemek zevk veriyor. Bu lafım Rizespor'a küsüp maça gelmeyenlere. Önceki sezonlardan farklı bir Rizespor izliyoruz. Kaybetsede mücadele eden pozisyon yakalayan her zaman kazanmak için golü arayan bir takım hüviyetinde. Keza ligde en çok gol atan üçüncü takım olduğu da görülüyor. Herkes işini yapınca başarı gelir diye defalarca bu köşede yazdı. Bu gün Çaykur Rizespor yönetimi işini bana göre dört dörtlük yapıyor. Ne kadar dışarıdan bu takımı yönetiyorlar deseler de... Buradan yönetenleri de gördük ki adamların başı dedikodudan kurtulamadı. Son yıllarda daha şeffaf daha kurumsal bir yönetim anlayışı var. Teknik ekip derseniz Hikmet hocanın kalitesini tartışmaya bile gerek yok. Yılların tecrübesi ile nerede ne hamle yapacağını biliyor. Takım kadrosu ise eksiklerine rağmen bu ligde mücadele edecek kapasitede. Bu noktaya kadar herkes işini yaptı peki taraftar?

Galatasaray maça golle başladı. Ev sahibi takım pozisyon üretmekte zorlandı, ilk bulduğu pozisyonda ise golü buldu. Avrupa maçından kalan yorgunluk belirtileri ve maçın başında ki sakatlıklar rakibin gardını düşürdü. İstediği oyunu sahaya ilk yarıda yansıtamaya Galatasaray, yeşil-mavililerin akıl dolu serbest atış organizasyonunda soyunma odasına 2-1 geride gitti. Rakibin güçlü silahları olduğunu bilen Hikmet Karaman ikinci yarıya temkinli başladı. Kapanan takım çıkmakta zorlandı ve 65-75. dakikalarda yenilen golle geri düştü. Orta alanda ayağında top tutacak, forvetlere ara pası atacak, rakipten top çalacak oyuncusu bulunmayan Hikmet hocanın hamle gücü maalesef çok yoktu. Rakip ikiyi üçü bulunca daha da iştahlandı ama aradığı dördüncü golü bulamayınca maç böyle biter diye düşünürken o tarihi gecede tarihi anlar başladı. Uzatmalarda rakibin dengesini bozan atmacalar üst üste iki gol bularak haftalar sonra üç puanı alan taraf oldu.

Maçın sonunda uzun süredir yaşanmayan bir sevinç ve kucaklaşma yaşandı. Bu galibiyet adeta küskünleri barıştırdı. Artık Rizespor camiasını kenetlenmesi şart. Tarih bu başarıları yazacak bu tarihe hep beraber şahitlik etmeye hazır olalım.