Hiçbir başarı tesadüf değildir.

Rize'nin Güneysu ilçesine 2011'in Ağustos ayında atanmasıyla tanıdım Gökmen Çiçek'i. Yaptığımız görev dolayısıyla il ve ilçelerdeki yetkililerle belli bir mesafede de olsa iletişim kurmak zorundayız. Kaymakam beyle Güneysu ilçemize geldiği ilk günlerde 'hoş geldin' ziyaretinde tanıştım. O anki yeni görevindeki heyecanını, ilçe için yapacaklarını, önceki görev yerinde yatıklarıyla, ilçeye iz bırakacağını o gün fark ettim.

Güneysu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi, baba ocağı. Cumhurbaşkanı her yılın yaklaşık 1 haftasını ilçede geçiriyor. Dolayısıyla ilçede kaymakamlık yapmak sürekli 'diken üstünde' olmak gibi. Her an denetimdesin ve ilçede yaşayanların uzaktan veya yakından Erdoğan ile bir akrabalığı var.

Görevinin zorluğunu bilerek kollarını sıvayan Gökmen Çiçek, üç yıl yıl görev yaptığı Güneysu'da sayısız izler bıraktı. Bu süre içerisinde 'Yılın Kaymakamı'da seçilen Çiçek, ilçeyi bakır işlemeciliği ile öne çıkarttı. Evde oturan sayısız kadınlara iş imkanı yarattı. Arapdüzü Mesire alanı onun zamanda hayat buldu. Kıbledağı Dua Tepesi'nin inşaat aşamalarında çok emekler verdi. Yerel idaredekiler ile güç birliği yaparak ilçeye katkı sağladı.

Bölgenin zeki ve sert insanlarıyla mütevazi kişiliğiyle iyi iletişimler kurdu. Kendisi ziyaret eden bir Güneysulu amcamız 'Evladım sen nerelisin bizim Karadenizlilere benziyorsun' sözünün üzerine, 'Ben Muş'luyum amca' diye cevap verdi. Amca ne dese beğenirsiniz, 'Olsun onlarda insandır'.

Bu olayı sempati ile anlatan Çiçek, bölgenin 'fahri hemşehrisi' olarak Güneysu'da unutulmaz bir yönetici olarak gönüllerde taht kurdu. Rize'de görev yaptığı sürede vali yardımcılığı görevinde de bulunan Çiçek, Güneysu ilçesine iki yıl görev yaptıktan sonra tayin beklerken bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle bir yıl daha görevi uzatıldı.

1978 yılında Gebze'de doğan genç bürokrat 2004 yılında İçişleri Bakanlığının Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak kaymakamlık mesleğine başladı.

Çiçek sırası ile; Trabzon/Düzköy, İzmir/Beydağ ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 2005-2006 yılları arasında İçişleri bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği İngiltere'de, Sheffield Üniversitesi'nde eğitim aldı. 2007 yılında Sivas'ın Akıncılar ilçesi kaymakamlığı ilk asaleten görev yeri oldu. Buradan 2009 yılı ağustos ayında Erzincan Kemah'a atandı. Ardından ise 2011 yılı sonlarında Güneysu ilçesine geldi. Burada 3 yıl başarıyla görev yapan Çiçek 2014 Aralık ayında 1. Derece Kadrolu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atandı.

Başarılı bürokratın Güneysu ilçesinden uğurlanışı da kıskandıran türdendi. O dönem Rize'deki idarecilerle konuşmamızda, 'Daha önce bu şekilde görkemli bir uğurlama hatırlamadıklarını' söylemiştiler. Yaşlısı genci herkesin gönlünde yer edinen Kaymakam Çiçek ile birlikte eşi ve çocuğunu yaklaşık 100 kişilik bir grup konvoylar eşliğinde Rize ilinin sınırı olan İyidere köprüsüne kadar peşinden giderek, uğurladı.

2014 yılından itibaren Çiçek; sırasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 26 Aralık 2018 ise Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte bir çok zor görev üstlenen Çiçek, FETÖ terör örgütü ile mücadelede önemli roller üstlendi.

Çiçek bugün yayımlanan kararname ile Afyonkarahisar'ın yeni valisi oldu. Ayfonkarahisar'a mert ülkesine milletine bağlı çalışan bir vali göreve başlayacak.

Hayırlı olsun. Yolunda bahtında açık olsun. Güneysulu fahri hemşerilerin her daim duaları seninle…

ÇİÇEK'İN GÜNEYSU'DAN UĞURLANIŞI