Eksiklerimizi, daha doğrusu Rizeliye vaad edilenleri sayıp dökmeyeceğim, sadece İYİDERE LOJİSTİK MERKEZ konusuna yaşadığım bir anekdot ile kısaca temas edeceğim.

Değerli dostum İsmet KÖSOĞLU'nun yazdığı bir yazı, ister istemez beni 7-8 sene öncesine götürdü.

Yer; Valilik Makamı, konu; İyidere'de yapılması planlanan LOJİSTİK MERKEZ!

Rize ile alakalı muhtelif konular konuşulduktan sonra, RTSO Başkanımız Sayın Şaban KARAMEHMETOĞLU ile Hayati YAZICI arasında, benimde şahit olduğum şöyle bir diyalog yaşanmıştı:

Sayın Hayati YAZICI, Şaban Beye dedi ki: 'Siz RTSO olarak LOJİSTİK MERKEZ' in proje masrafı olan 200.000 lirayı taahhüt ederseniz, sonrası bizim işimiz!'

Şaban Bey de sağolsun o rakamı taahhüt etti! Yani, LOJİSTİK MERKEZ'in proje masrafı olan 200.000 lirayı RTSO olarak Şaban Bey üstlendi ve öylece Valilikten ayrıldık.

Evet Aziz Dostlar!

İsimlerini zikrettiğim Şaban KARAMEHMETOĞLU şu anda da RTSO Başkanımızdır. Taahhütleşmedeki diğer taraf olan Hayati YAZICI ise, hem Rize'mizin milletvekilidir ve partide önde gelenlerdendir, ve hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza çok yakın bir isimdir.

Ve aradan en az 7-8 sene belki de 9 sene geçmesine rağmen bu diyaloga bağlı olarak herhangi bir gelişme olmuş mudur? Şayet olsaydı halen daha yapılacak mı? Neden yapılmıyor? Ne zaman yapılacak? Tartışmaları yaşanır mıydı?

Böyle bir İl'de vatandaş ne yapsın!

Açık söyleyeyim, Rizeli gibi uyumlu ve hakkını aramayan (veya arattırılmayan) başka bir il olduğunu düşünmüyorum!Bence yönetici seviyesindeki insanlar, bunu unutmamalıdırlar!

Sadece LOJİSTİK MERKEZ Mİ? Teleferik konusu, yollarımız, özellikle İkizdere-Ovit Yolu, keza Şehir Hastanesi, Terminal Binası ve daha birçok vaatler, dillerde pelesenk olmaya devam ediyor.

Daha açık konuşayım, burası Rize değil de başka bir İl olsaydı, emin olun protestolardan yollarda yürüyemezdik!

Böyle bir İl'de görev yaptıkları için, üst düzey yöneticilerinin iki defa düşünmeleri ve vatandaşların taleplerine daha fazla kulak kabartmaları gerekir diye düşünüyorum!

Bize de bunları dillendirmek kalıyor, başkaca da yapacak bir şeyimiz maalesef yoktur! Takdir Rizeli vatandaşlarınındır!

Saygılarımla…