Allah ülkemize böyle felaketleri bir daha yaşatmasın! Çok ciddi süreçlerden geçiyoruz! Darbeler ve darbe kafalılara karşı süreç hiç gevşetilmemelidir!
Bence dikkat etmemiz gereken konu şu, bu tür insanlık dışı olaylara karşı vatandaşların duyarlılığını artırmak gerekir!
Bunun içinde, işi şahsileştirmeden sistemler üzerinden gitmeliyiz diye düşünüyorum!
Sanki mevcut ihanet yapısı halledilince veya Fethullah Gülen Türkiye'ye getirilince iş hallolacak gibi düşünmek çok safdillik olur!
Çünkü darbeciler ve darbe kafalılar hep olagelmiştir. Bugün FETÖ yarın başka bir şey!
Önemli olan darbeleri milletin kafasından silmektir! Bunun içinde başta Eğitim Sistemimizi yeniden sorgulamak ve demokratik olmayan yolları kapamak gerekir!
Ayrıca bu süreçte yetkililerin çok dikkat etmesi gereken bir şeyde, kuru ile beraber yaşı yakmamasıdır!
Yüzde yüz tabii ki ayırmak mümkün olmaz! Fakat diğer dini cemaatler de potansiyel olarak buna müsaittir deyip üzerlerine gitmek yanlış olur! Kaş yapalım derken gözü çıkarmayalım!
Suçun şahsiliği esas olmalıdır! Bu konu ile ilgili Kutsal Kitabımız'ın önemli bir prensibi şudur: Hatta Cenab-ı Allah şimdi mealini vereceğim ayeti birkaç kez tekrar ediyor Kur'an-ı Kerim'de…
O ayette şudur: 'HİÇ KİMSE BAŞKA BİR KİŞİNİN GÜNAHINI ÇEKMEZ'
Bu kişi, değil diğer bir cemaat, annen, baban ve hatta kardeşin bile olsa! Yani suçu işleyen suçludur!
Böyle düşünmez isek, herkes bir adam öldürebilir, hatta silahı olan herkes potansiyel olarak adam öldürebilir deyip, o kişileri suçlu ilan edebilir miyiz?
Yetki makamında olanlar ehl-i küfrün planlarını bozmalıdırlar. Çünkü dinsizler bunu fırsat bilip dindarların üzerine gelebilirler.
Kurt sisli havayı sever kabilinden, hükümetten görünüp diğer dini hizmetleri engelleme politikası güdebilirler. Bu endişeyi şahsen taşıyorum!
Cenab-ı Hak karar verme pozisyonunda olan yetkili kişilere basiret ve soğukkanlılık nasip etsin…
Bu temennim hiçbir zaman süreci gevşetmemelidir. Tedbirler vakit geçirilmeden ve kararlılıkla alınmaya devam etmelidir.
Demem o ki, hedefler iyi tespit edilmeli ve arka planda kıs kıs gülüp pusuda bekleyen darbe heveslileri sevindirilmemelidir.
Sezdiğim budur…