Rize'de 17 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bizi takip edenler, bu görevimi yaparken de bölgemizin tanıtımına ciddi katkılar sağladığımı söylüyorlar. Yani biz bölgemizi seviyor, korumak için de sürekli her yerde fikirlerimizi söylüyoruz.

Ayder Yaylası bu günlerde gündemde…

Hayatında Ayder'in adını sadece yayla olarak bilen çevreciler Ayder'i siyasi malzeme yaptılar. Sosyal medyada mezar taşını bile Ayder'in üzerine ekleyerek paylaşıyorlar.

Kardeşim sen hayatında Ayder'i gördün mü?
Ayder'in neden dönüşüme girdiğinin farkında mısın?

Ayder'i yayla olmaktan çıkaran orada ki düzensiz yapılaşmanın suçlusu kim? Devlet mi?

Orada yapılan yatırımın orada ki işletmelere ve yöre halkına faydasını biliyor musun?

Ayder üzerinden bu oyuna ortak olanlar siyasi mesajlar veriyor konunun aslını bilmeden.

Sosyal medyada dezenformasyona bir örnek bu!

Ayder'in düzlüğünde yapılan salıncakları da devlet mi yapmıştı?

Hayır! Ama sağ olsun devlet yetkilileri kaldırttı.

Ve o düzlüğün eski bir fotoğrafının yanında alakasız alt kısımdan bir fotoğraf konularak 'Ayder böyleydi, böyle oldu' diyor bir akıllı. Diğer sazanlarda Ayder üzerinden hükümeti eleştirmek için atlıyor. Yok kardeşim işinize bakın.

Yani bizim vatandaşımız bozdu Ayder'i şimdi ise milyonlar harcanarak bir düzene sokmaya çalışıyor devletimiz. Üstelik orada ki hak sahiplerinin haklarını koruyarak. Onların derme çatma bir tesisi yöre mimarisiyle modern binalara dönüşüyor. Olması gereken de buydu. Devlet orada bu hamleyi başlatmasaydı inanın orayı koruyup bir düzene sokmak için bu hamleyi yapmasaydı Ayder'in 5 sene sonra 'vay haline'ydi.

Önümüzdeki yıllarda düzenli bir Ayder Yaylası göreceğiz inşallah.