Atmacalar Galatasaray maçı galibiyeti, milli ara ardından Osmanlı maçı için Ankara deplasmanına gitti.

Maçın başında Çaykur Rizespor'da önemli isimlerin yokluğu göze çarpıyordu. Lig başında Bursaspor'dan kiralanan Ertuğrul, cezalı olan Oboabona'nın yerine şans buldu. Viera yerine Koray, Eren'in yerinde Murat Duruer sahadaydı. İlerde ise tecrübeli hoca Deniz Kadah'ın yerine yine Teddy Chevalier ile maça başladı. İlk yarıda iki takımda cılız ataklarla gol aramasına karşı birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Osmanlı takımı daha çok pozisyon üretmeye çalışıp topu ayağında tuttu.

Yeşil mavililer ikinci yarıya daha üretken başladı. Kweuke kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye teslim etti. Maçı kazanmak adına Hikmet hoca kulübedeki en etkili oyuncusu Deniz'i, Chevalier'in yerine oyuna sürdü. Üst üste ataklarını sıklaştıran Atmacalar, maçın son çeyreğine girilirken golü en çok isteyen taraftı. İlk kez forma şansı bulan Ertuğrul iyi bir sınav verirken o bölgede lig başında bu yana görev alan Viera ve Oboabona'yı Koray ile beraber aratmadı.

İki denk puanlı takımın mücadelesinde iki ekip sahada birbirlerine üstünlük kurmakta güçlük çektiler. Gol atanın kazanacağı maçında son on dakikasında iki takımda kontrataklarla golü aradı. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Makiadi korneri kullandı Kweuke ceza sahası içinde ligde 8. golünü atarak Rizespor taraftarını ayağa kaldırdı.