Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Kurma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, tarafından hazırlanan 'Toy Tür Eylem Planı' ve 'Turna Eylem Planı ve İzleme Çalışmaları' kapsamında, Çorum'da Toy kuşu, Amasya'da ise Telli Turna kuşlarının izleme çalışmaları, Tarım ve Orman 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapıldı.

Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor

YAVRULAR VE NÜFUSLAR İNCELENİYOR

Tarım ve Orman 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 'Toy Tür Eylem Planı kapsamında Çorum'da envanter ve izleme çalışması kuluçka-yavru büyütme dönemi için Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye'de Toy kuşunun nüfusunun 100-500 arasında kaldığının tahmin edildiği ve eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları devam ettiği ifade edildi.

Amasya'da yürütülen Turna Eylem Planı ve İzleme Çalışmaları kapsamında ise 2023 yılı izleme çalışmalarında, Telli Turna kuşunun, önceki yıllarda üreme kaydı olan, geçen yıllarda ve izleme esnasında yeni yuva yaptığı belirlenen yerlerde izleme çalışmalarının yapıldığı, yavru büyütme döneminde olan Telli turnaların, yavruların ve önceki yılın yavrularının izlendiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi