Sergide kanvas üzeri yağlı boya tablosuyla yer alacak olan ressam eserde, Urfa'da yaşayan bir kadını konu ediyor ve kıyafetten aksesuarlara, arka plandan kullandığı renklere kadar Anadolu topraklarının yöresel kimliğini yansıtıyor.

'EMEKÇİ ANADOLU KADININA DAİR İZLER SUNUYORUM'
Ressam Ayşe Betil eserine dair detayları sanat izleyicileriyle şu sözlerle paylaştı:

'Resmedeceğim modelleri seçerken duygularımla hareket ediyorum. Şimdiye dek etkilenmediğim hiçbir modeli, sadece yeteneğimi kanıtlamak ya da beğeni kazanmak kaygısıyla resmetmedim. Farklı coğrafyalardan, zamanlardan ve duygulardan beslenerek kendi bakış açımı ve üslubumu ortaya koyuyorum. Figüratif resim sanatının en dikkat çekici özelliğinin gerçekçi duyguları yansıtıyor olması. Dolayısıyla resmettiğim figürün tüm ayrıntılarında, bulunduğu topraklara dair detayları, yaşadığını düşündüğüm ruh halini, iyi ve kötü tüm yanlarını imgeleştirerek tuvale aktarmak benim için çok önemli. 'Mixing Identities' sergisinde yer alacak ve Urfalı bir kadının figür olduğu eserimde de o coğrafyanın havasından yaşam tarzına kadar pek çok unsura dair ipuçları verirken, figürümün jest, mimik, duruş gibi ayrıntılarıyla her daim güçlü olan emekçi Anadolu kadınına dair izler sunuyorum. Ülkemizin değerlerini uluslararası sanat izleyicilerine tanıtmaktan mutluyum.'

Rize'de İftar Saat Kaçta Oluyor? 26 Mart Salı Rize'de İftar Saat Kaçta Oluyor? 26 Mart Salı

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇMIŞTI
Daha önce yurt içi sergilerin yanı sıra New York ve Paris gibi şehirlerdeki sergilerde de çeşitli eserleriyle yer alan ve figüratif çalışmalarla birlikte mimari peyzaj da yapan ressam Betil, resimlerinde yağlı, sulu ve pastel boya, kara kalem ya da karma teknik olmak üzere birçok yöntemi bir arada kullanıyor. Bu sayede sanatına bir kimlik kazandıran ressam, 11-17 Kasım 2022 tarihlerinde de Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda 'Ellerimde İnsan Lekeleri' isimli ilk kişisel sergisini açmıştı.

Editör: Haber Merkezi