'Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını', yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapıldı.

Turkuvaz Medya Stüdyoları'nda gerçekleştirilen yayın öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan şarkıcı Sibel Can, deprem felaketi yüzünden güne ağlayarak başlayıp ağlayarak bitirdiğini belirterek, 'Bu acıyı tarif edemeyiz. Hayatımda gördüğüm en acı görüntüler, fotoğraflardı. Hiçbir zaman unutamayacağım. Herkes umutlarını, ailesini, sevdiklerini, hatıralarını kaybetti. Şimdi hep birlikte olma zamanı. Hepimiz sıkı sıkı sarılalım onlara. Bu gece onlar için buradayız, yüce gönüllü Türk halkı zaten gereğini yapacaktır.' dedi.

81 İlden Yarışmacılar Rize’de Sahne Alıyor 81 İlden Yarışmacılar Rize’de Sahne Alıyor

Şarkıcı Seda Sayan, ülke olarak zor bir zamandan geçtiğimize işaret ederek, vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Sayan, 'İnşallah rabbim bir daha bize böyle şeyler yaşatmasın. Ben ve arkadaşlarım, Türkiye tek yürek dedik ve buradayız. Biz büyük devletiz, büyük milletiz. İnşallah yaraları bir nebze olsun saracağız.' şeklinde konuştu.

'Nasıl bir millet olduğumuzu bu akşam ispat edeceğiz'
Sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı da büyük bir acının üzerinden milletçe kalkmaya çalışıldığını aktararak, şunları kaydetti:

'Zorda kalan vatandaşlarımızı desteklemek için elinden gelen her şeyi yapan herkese binlerce kez teşekkürler. Nasıl bir millet olduğumuzu bu akşam ispat edeceğiz diye düşünüyorum. Birlikteliğin, dayanışmanın tarihini bu akşam yazacağımızdan şüphem yok. Biz farklı milletiz. Ben bunu defalarca yaşadım. Bu akşam da yaşayacağız. Acımızın telafisi yok belki ama kalbimizi depremzedelere bu akşam hep beraber yollayacağız. Allah yardımcımız olsun.'

Depremin ardından Kahramanmaraş'a giden ve yemek yaparak depremzedelerin yanında olan şef Mehmet Yalçınkaya, kampanya için İstanbul'a geldiğini, yayın sonrasında yeniden deprem bölgesine döneceğini aktardı.

Yalçınkaya, kampanyaya büyük destek sağlanacağına inandığını belirterek, '(Deprem bölgesine) Yardım gönderecekler özellikle gıda yardımlarını Ramazan kumanyası şeklinde göndersin. Öyle gelirse hemen köylülere verebiliriz. Benim en çok dikkatimi çeken şey kadınların iç çamaşırı ihtiyacı olduğuydu. En çok duyduğum şey o. Tabii ki gıda, soba çok önemli. Herkese çok geçmiş olsun. Ölenlerin yakınlarına sabırlar dilerim.' ifadelerini kullandı.

Oyuncu Murat Yıldırım, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, 'Ne yazık ki hala o soğuk betonların altında yaşamını yitirmiş insanlar var. Söylemek, düşünmek, seyretmek çok acı. Hiçbirimizin acısı orada yakınlarını kaybedenlerin acısı kadar olamaz.' değerlendirmesinde bulundu.

Böyle büyük felaketlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan usta oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Eğer deprem olmasaydı o göçüğün altındaki insanların hepsinin bir programı vardı. Kimi ailesiyle yemek yiyordu, kimi babasının gelmesini bekliyordu, kimi gülüyordu, kimi ağlıyordu. Eğer unutursak bu geceler daha karanlık olacak, o betonların altı daha soğuk olacak. Lütfen, unutmayalım.'

'Bu akşam bütün Türkiye el ele, herkes burada'
Oyuncu Halit Ergenç de Türkiye'nin çok zor zamanlar geçirdiğine vurgu yaparak, 'Böylesi büyük bir acının altından nasıl kalkarız bilmiyorum. Bir şekilde bir arada ve hep beraber olacağız. Böylesi ağır bir şeyle de kim nasıl başa çıkabilir bilmiyorum.' dedi.

Oyuncu Burak Özçivit ise ilk günden beri elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştığını kaydederek, 'Maddi, manevi ne gerekiyorsa yaptık. Daha da yapmaya hazırız. Onun için buradayız. İnşallah hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Bütün kanalların bir araya gelerek böyle bir işe kalkışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.' diye konuştu.

Depremzedelere umut olmak için güzel bir yardım gecesi olacağını kaydeden başarılı oyuncu, aynı acıları tekrar yaşamamak için dersler çıkarmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Şarkıcı ve sunucu Alişan ise hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da şifa dileyerek, 'Çok büyük bir afet oldu. Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte, inşallah elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu akşam bütün Türkiye el ele. Herkes burada. Gelen herkesten Allah razı olsun. Türkiye'de toplanabilen en büyük bağışı toplayacağız.' ifadelerine yer verdi.

Ünlü isimler Berk Oktay, Barış Arduç, Ercan Kesal, Kubilay Aka, İbrahim Büyükak, Hatice Şendil, Aras Bulut İynemli, Oğuzhan Koç, Demet Özdemir, İsmail Hacıoğlu, Birkan Sokullu, Eda Ece, Neslihan Atagün, Kadir Doğulu, Gökçe Bahadır, Hasan Can Kaya, Deniz Baysal Yurtçu, Hande Erçel, Engin Akyürek, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Barış Falay ve Selahattin Paşalı da yayın öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yayının devamında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Merve Dizdar, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Zuhal Topal, Barış Kılıç, Feyyaz Şerifoğlu, Rojda Demirer, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Canan Ergüder, Doğa Rutkay ve Binnur Kaya kampanyaya destek vermek üzere gelen telefonları yanıtladı.

'Herkes tek yürek, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor'
Oyuncu Engin Altan Düzyatan, çocukların kampanyaya destek amacıyla karne parasını gönderdiğine işaret ederek, 'Herkes tek yürek, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor.' dedi.

Yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Erdoğan, çocukların kumbarasından çıkan paralarla kampanyaya destek verdiğini aktararak, 'Kumbara paraları çok kıymetli.' değerlendirmesinde bulundu.

Genç oyuncu Melis Sezen, koçunu satarak 5 bin lira bağışta bulunan bir çobanın, 'Paylaştığın senindir biriktirdiğin değil' mesajını ilettiğini söyleyerek, 'O kadar çok küçük çocukla konuşuyorum ki hepsi kumbarasını bozup, bağışta bulunuyor. O kadar güzel yürekleri var. Birlik olmak çok özel, çok kıymetli.' diye konuştu.

Oyuncu Kubilay Aka da deprem dolayısıyla sabırlar dileyerek, 'Herkesin başı sağ olsun. Geçmiş olsun.' dedi.

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ise üzüntüsünü, 'Bu bir felaket. Hayatım boyunca kalbim fiziksel anlamda hiç acımamıştı. Tüm devletimin, güzel ülkemin başı sağ olsun.' sözleriyle dile getirdi.

Telefonları yanıtlamak üzere stüdyoda bulunan Ebru Gündeş de ailesi adına yaptığı bağışı artırdığını ifade etti.

Sevilen dizi ve program yüzlerinin telefon bağlantılarıyla topladığı yardımlar AFAD ve Kızılay'a bağışlanacak.

Yayına telefonla bağlanan oyuncu ve sunucu Beyazıt Öztürk, yaşanan afet dolayısıyla baş sağlığı dileğinde bulunarak, ailesi adına bağış yaptı.

Hülya Avşar'ı telefonla arayan sanatçı İbrahim Tatlıses de çocukları adına bağışta bulundu.

Volkan Demirel'in formasını yayına getiren Ercan Saatçi, şunları kaydetti:

'Volkan benim kardeşim gibi. Çok sevdiğim birisi. Aynı zamanda sportmenliğini de sevdiğim birisi. Çok özel bir maçtan sonra bana hediye etmişti. Benim evimin duvarında asılıydı. Bu acı kayıpları yaşadığımız dönemde Volkan'ın katkısının da manevi olarak özellikle çok büyük olduğunu biliyorum. Gözlüyoruz, takip ediyoruz. Dolayısıyla belki bu formayı almak isteyen olur. Bunu almak isteyen kişinin verdiği ne olursa olsun katkı sağlar diye düşündüm. Tabii çıplak elleriyle soğukta canlarını enkazdan çıkarmaya çalışan depremzedelerin yanında bizim burada telefon başında yaptığımızın esamesi okunmaz belki ama bir dirhem katkıda bulunursak, ne mutlu bize.'

Oyuncu Tolgahan Sayışman da afet bölgesinde birçok yardım faaliyeti yaptığını belirterek, 'Mutluluğun Adresi Derneğinizle beraber bölgede 300 gönüllü arkadaşımla 7/24 elimizden geleni yapmaya çalıştık. AFAD'la koordineli biçimde, şu ana kadar bölgeye 25 erzak ve su tırı ulaşmasına vesile olduk. Yine 3 bin kişilik bir çadır kentin kurulmasına, Antalyalı İş Adamları Derneği ile konteynır şehri inşa etme projesinde bazı şeylere vesile olduk. Antalya'da 40'ın üzerinde otel sponsoru bulduk depremzedelerimiz için ve şu anda alanda özellikle çocuklara yönelik çalışmalar devam ediyor.' dedi.

Yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda eş zamanlı yayınlanan program 7 saat devam etti.

Editör: Haber Merkezi