Rizeli fotoğrafçı Resul Çelik, kentte Çay Çarşısı'nda bulunan 30 metre yüksekliğinde inşa edilen çay bardağı şeklindeki 7 katlı binanın içerisine 'Türkiye Çay Çarşısında demleniyor' sergisi açtı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder ve davetliler tarafından kurdelesi kesildi. Çelik, davetlilere sergiyi gezdirerek fotoğrafların hikayesini attı.

Türkiye'nin 7 bölgesi ve 81 ilinden fotoğraf sanatçısı Resul Çelik tarafından çekilmiş portre, manzara ve tarihi mekanların bulunduğu fotoğraf kareleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Rize Valisi Kemal Çeber açılışta konuşmasında, 'Bugün bu çay bardağımızın içerisine 81 vilayetimizi sığdırdık. Bu devasa bardağın içinde 81 vilayetimizden tarihi ve turistik öneme sahip kültürel alanlardan fotoğrafların olduğu bir sergiyi açtık. Hepsi birbirinden güzel. Muhteşem bir ülkede yaşadığımızı bugün bir kez daha gördük. O muhteşemliği işte bu kocaman çay bardağına sığdırdık. İnsanların keyifle gezdiğini görüyorum ve bende bundan sonsuz derecede keyif alıyorum' dedi.





Editör: Haber Merkezi