SGK'dan yapılan açıklamada, danışma günlerinden Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Ordu illerinde ikamet eden Türk ve Hollanda vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceği belirtildi.

Açıklamada, 1.02.1968 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti İle Hollanda Krallığı Arasında Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda'da çalışan vatandaşlar ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye'de de kullanma hakkına sahip olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

'Danışma hizmeti, Türkiye Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Hollandalı uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir.'

İki Belediyenin Çalışanları Birbirine Girdi İki Belediyenin Çalışanları Birbirine Girdi

Danışma hizmetin ücretsiz olarak Türkçe ve Hollandaca verileceğinin aktarıldığı açıklamada, 'Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Hollanda'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir.' ifadelerine yer verildi.

Danışma günleri; Trabzon Sosyal Güvenlik İl MüdürlüğüYenicuma Mah. Yenicuma Cad. No: 76/A Ortahisar/Trabzon adresinde 18 Ekim Salı günü saat 10.00-17.00, 19 Ekim Çarşamba günü saat 09.30-17.00 ve 20 Ekim Perşembe günü saat 09.30-16.30 saatleri arasında yapılacak.

Editör: Haber Merkezi