Sandalye Fabrikası Alevlere Teslim Oldu Sandalye Fabrikası Alevlere Teslim Oldu

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 6 Nisan 2019 – 06 Ocak 2022 tarihleri arasındaki görev sürecini değerlendirdi.

İlçeye kazandırılan proje ve yatırımlara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ekim, 'Hemşerilerimize ve kendimize verdiğimiz sözler vardı; üreteceğiz, dürüst, adaletli ve cesur olacağız. Bu ilkelerle hareket ediyoruz. Şehrimizi altyapısıyla, mimarisiyle, meydanları ile daha güzel yaşanabilir, insanların rahat edeceği bir yer haline getirmeye gayret gösteriyoruz. Şehrimizin tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yeşil alanlar oluşturuyoruz. Özverili bir şekilde gayret gösteriyoruz. İlçemizin ekonomik faaliyetlerini destekleme noktasında planlamalar yapıyoruz. Tarihi dokusunu, ön plana çıkartabilmek için restorasyonlar ve kazı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Daha yeşil Akçaabat için, yeşil alanlar oluşturuyoruz. Özellikle büyük mahallelerimizde parklar oluşturma gayreti içindeyiz. Şehrimize insanların yaşayabileceği bir yer olması için gayret göstereceğiz.' dedi.

İlçe sahilinde plajları ön plana çıkarma öncelikleri bulunduğunu anlatan Başkan Ekim, 'Akçaabat – Söğütlü- Yıldızlı kesintisiz bisiklet yolu projemiz var. Plajlarımıza dokunmayacağız burada plajlarımızı ön plana çıkarmak önceliğinizdir. Birkaç içinde ihale etmek istiyoruz bu projeyi' diye konuştu.

İlçede doğal güzelliğiyle öne çıkan tabiat parkı Sera Gölü'nün ışıklandırılacağını duyuran Başkan Ekim, sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla da Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ait evleri ile ünlü Ortamahalle'de tarihi dokuyu ön plana çıkaracaklarını söyledi. Başkan Ekim, 'Akçaabat Bellek Müzesini kuracağız. Tarihi Merkez İlkokulu yıkılacak. Sadece oradaki tarihi bina kalacak ve Akçaabat'ımıza güzel bir müze kazandıracağız. Ortamahalle müzesi bitti. Önümüzdeki sezon açılışını yapacağız. Sokak sağlıklaştırmasında durumumuz yüzde 40. Ortamahalle'de, tarihi ön plana çıkarmak için bir ihale gerçekleştirdik. Bunun yüzde 75 gerçekleşmesi var. Son 4 yapı kaldı. O yapılarda bittikten sonra Ortamahallede 2'inci etaba başlayacağız. Sera Gölü'nün ışıklandırması ile ilgili bu yıl, TEDAŞ'ın programına koyuldu. İnşallah bir aksilik olmayacak, orayı da ışıklandıracağız' ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi