Heyetler arasında yapılan toplantıda TOKİ modeli Angola heyetine anlatıldı.

Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, idarenin dünya çapında model olduğunu belirterek, TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerini ve finansman modelini aktardıklarını belirtti.

Türkiye inşaat sektörünün dünya genelinde Çin'den sonra ikinci olduğunu belirten Bulut, inşaat sektörünün gelişmekte olan ülkeler için büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

TOKİ 1 milyon 100 bin konut rakamına ulaştı
TOKİ'nin kurulduğu 1984 yılından 2002 yılına kadar 43 bin konut üretebildiğine değinen Bulut, 2002 yılında başlayan süreçle güçlü hükümet ve siyasi istikrar sayesinde projeleri hızla hayata geçirdiklerini belirtti.

Kurum olarak 2002 yılından bugüne kadar 1 milyon 100 bin konut rakamına ulaşıldığını belirten Bulut, ayrıca içerisinde hastanelerin, stadyumların, ibadethanelerin, ticaret merkezlerinin, okulların ve üniversitelerin olduğu yaklaşık 25 bin 207 sosyal donatı inşa ettiklerini ifade etti.

TOKİ'nin 100'e yakın ülkeyle görüşmeler yaptığını aktaran Bulut, Angola heyeti ile yapılan bu görüşmenin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bulut ayrıca, TOKİ olarak işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını belirti.

Editör: Haber Merkezi