Sıfır Atık Kütüphanesini kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kağıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri 'Sıfır Atık' projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hale getirildi.

Kütüphanenin açılışına; Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Özbek, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Evren Görmüş de katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, 'Geri dönüşümün etkin kullanımına çok güzel bir örnek teşkil eden sıfır atık kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine girmiş bulunmakta. Çevreye duyarlı, israfa karşı, okuyan ve kendini geliştiren öğrencilerimiz ile onların destekçisi öğretmen ve idarecilerimizin bu girişimlerini tebrik ediyorum. Bu projenin başlatılmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye de buradan saygılarımızı sunuyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi