Şimal AVM'deki açılışa; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti İl Başkanı İshak Alim, Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, STK temsilcileri ve vatandaşların yanı sıra 'Rizeli Heidi' olarak bilinen Hamdu Sena Bilgin katıldı.

Başkan Metin, 'Fotoğraf sadece arşivlemek için değil aynı zamanda teşhir için de önemlidir. Gazeteci ve fotoğrafçı Aytekin Kalender'in Rize'nin çeşitli yerlerinde fotoğrafladığı, ilimizin doğal yaşantısını içeren fotoğraf sergisinin hayırlı olmasını diler, çalışan gazetecilerimizin gününü tekrar buradan kutluyorum' dedi.

Kalender ise konuşmasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 1961 yılından bu yana kutlandığını hatırlatarak, 'O tarihte gazetecilere çeşitli haklar verildiği için bugün halen 10 Ocak gazeteciler için önemli bir gün olarak kutlanmaktadır. Bizde bugünün vesilesiyle çeşitli zamanlarda çektiğimiz fotoğraflardan Rize'de yaşamı anlatan kareleri sergilemeyi düşündük. Her fotoğrafın içinde bir hikaye var. Bu hikayeleri bazen biz biliyoruz bazen fotoğraftakiler biliyor. Ama hayat Rize'de keyifli olduğu kadar hemde zorluklarla doludur. Bugün burada katılan tüm herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar fotoğraf sergisini gezdi.

Başkan Metin, Rektör Karaman ve Emniyet Müdürü Gökduman ise fotoğraf makinalarını ellerine alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

Sergiye yöresel kıyafeti ile katılan Hamdu Sena Bilgin de sevenleriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi