Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Atmaca Tayfa Rov Takımı' TEKNOFEST 2022'de 'İnsansız Su Altı Sistemleri Temel Kategorisi'nde danışman öğretmen Deniz Anıl Ercelep, takım kaptanı Naz Aktaş ile takım üyeleri Gökmen Korkmaz, Muhammet Onur Ertan, Tolgahan Yaşar Kuk ve Miraç Ofluoğlu olmak üzere altı kişilik ekiple bir yıllık zorlu bir çalışmanın ardından TEKNOFEST yarışma parkuruna uygun su altı aracının üretimini tamamladı.

Ön tasarım raporu, kritik tasarım raporu ve hareket kabiliyeti ile sızdırmazlık videosu aşamalarını başarı ile geçen ekibin projesi yarışmada yer almaya hak kazandı.

Yarışmada; kumanda kontrollü görevlerde su hokey pakını gol yapma, obje montajı ve otonom görevlerde ise belli bir alan üzerine konumlanma işlemlerini gerçekleştirecek olan su altı aracı aynı zamanda su altında arama kurtarma, batık inceleme, gemi altı görüntüleme, su altı inceleme gibi faaliyetlerde de kullanılabiliyor.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Başarılarından dolayı okul idarecilerine öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür eder TEKNOFEST Finallerinde Atmaca Tayfa Rov Takımı'na başarılar dileriz.' denildi.

Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet! Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet!

Editör: Haber Merkezi