RTB'den yapılan açıklamada, çalıştayda ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan, yaklaşık 1 milyon kişinin geçimini sağladığı çay sektörünün sürdürülebilirliği ve geleceğinin şekillendirilmesi amacıyla alanında öncü isimlerin bir araya geleceği aktarıldı.

TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

Çalıştayın, RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı'nın, açılış konuşmaları ile başlayacağının belirtildiği açıklamada, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı ve IPA-INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar'ın da gıda sektörünün AR-GE ve inovasyon süreçlerinde yepyeni bir anlayış ve bütünsel çözümler getiren TÜGİP hakkında bilgi vereceği ifade edildi.

Etkinlikte, çay sektörü değer zinciri analizi, dünyada ve Türkiye'de çay tarımı ile geleceğe yönelik yaklaşımların sürdürülebilirlik odağında ele alınacağı bilgisi paylaşıldı.

TÜGİP Gıda Sanayi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala moderasyonunda gerçekleşecek 'Çay'ın Gelecek ile Buluşması Paneli'nde ise; çayın işlenmesi sürecinde yaratılan katma değer, inovatif ürünler ve gelecek eğilimlerinin sektörün önemli isimleri ile beraber değerlendirileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi