Galericiler sitesinin yapılması planlanan alanda Rize Takip'e açıklamalar yapan Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, galericilerin 6 ay önce kendisini ziyaret ettiğini belirterek: 'Biz galerici esnafımızın müraacatlarını aldık. Biz de onların istedikleri şekilde belediye meclisimizden 30 dönüm bir yer tasis edilmesi için karar verdik. Yalnız bu alan şu anda hazır değil. Bu konularda yetkili kurumlardan destek bekliyoruz. Biz kendi imkanlarımızla bu çalışmaları yapıp galerici esnafımıza burayı tasis edeceğiz'' dedi.

Rize'nin modern bir galericiler sitesine kavuşması için Derepazarı belediyesiyle görüşme halinde olduklarını belirten Rize Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı Ahmet Mete, 'Yeni yasaya göre bina altındaki galeriler kaldırılacak. Bu konuda Rize belediyesiyle bir dize görüşme gerçekleştirdik ve sonuç alamadık. Son olarak Derepazarı Belediyesiyle görüşme sağladık. Onlar bu projeye sahip çıktılar ve yap işlet modeliyle bize 30 dönümlük yeri tasis ettiler. Buranın takimatının yapılarak bize teslim edilmesi gerekiyor. Sonrasında arkadaşlarla kooperatif olarak üst yapısını yapıp bu alanın kirasını ödeyeceğiz. Bu konuda tüm siyasilerin desteğini bekliyoruz' diye konuştu.

Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı

Rize Galericiler Derneği Başkanı Mustafa Kenan Kurt, 'Yapmak istediğimiz projede 50 adet dükkan ve sosyal tesisler var. Henüz arazi hazır değil. Bittikten sonra biz de çalışmalarımıza başlayacağız. Çiftekavak'ta modern bir sanayi sitesi yapıldı. Bu alan da oraya yakın. Biz galericiler iş yerlerimize çeki düzen verebileceğimiz bir üst yapının çabası içerisindeyiz. Burayı el birliğiyle tamamlayabilirsek Rize'ye çok güzel bir tesis kazandıracağız. Bu konuda bütün siyasilerin desteğini bekliyoruz. Her il sorununu belediye ile çözüyor ama burada öyle olmadı. Biz burada kendimiz bitirelim istiyoruz ama alt yapı noktasında sıkıntı yaşıyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi