Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Rize'deki göreve yoğun bir tempoyla başlayan Rektör Yılmaz, şehirde görev yapan basın mensuplarıyla buluşarak, yaptığı ve yapmayı planladıkları hizmetleri anlattı.

Rektör Yılmaz, sorunların tespiti için bir çok yerde incelemeler yaptığını belirterek, 'Ben bir hekim olarak teşhisi doğru koyamazsanız tedaviniz uygun olmayacağına inanıyorum. Teşhis doğru olmazsa o tedaviden bir fayda göremezsiniz. Üniversiteye de önce doğu teşhisi koyup sonra da ellerindeki imkanlarla en büyük verimliliği alabileceğimiz şekilde müdahalede bulunmalıydık. Bu yüzde gelir gelmez kollarımızı sıvadık kısa sürede çok çalışarak sorunları erinde tespit ettik. Sorunları söylemek aslında en kolay kısmı ama bu sorunlarla mücadele de nasıl hareket etmemiz gerektiğini ve o birlikteliği nasıl sağlayacağımız, en önemli konu buydu aslında. Şehrin nabzını yokladık. Taleplerin yüzde 95'inin tamamen sağlık ile olduğunu gördük' dedi.

Sağlık hizmetlerinin en yoğun ve acil çözülmesi gereken yerinde acil servislerinin olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Şöyle bir baktığımızda hastaların ilk hastayla temas ettiği ve en ciddi ihtiyacının olduğu en büyük sorun yaşadığı yerin acil servis olduğunu görüyoruz. Hele hastanın durumu ciddiyse bu hastamızın yoğun bakım ihtiyacı ve ya yatak ihtiyacı olduğunu gördük. Hekim olarak tanık olduğum en kötü şartlara sahip acil servis bizde. Fiziki şartların uygunsuz oluşu belki uygun planlı olmaması işletme problemi de buna katkıda bulunuyor tabii ki. Hastaların ciddi bir durumda veya yoğun bakıma ihtiyacı olması durumunda hastayı sevk etmemiz gerekiyor. Rize'deki diğer hastanelerde gerekli yerler olmadığı için başka illere sevk işlemi uygulanıyor. Bu çok zor bir durum. Bunun için acil olarak acil servis ve yoğun bakım ünitelerimizi yenileyerek modernize ediyoruz. Mevcut alanda çalışmalarımız başladı. İnanıyorum ki önümüzde ki yılın Mayıs ayında bu çalışmaları bitireceğiz. Şehir hastanesinin yapılmasıyla bu yapılacak yenilemenin ne olacağı konuşuluyor. Yeter ki imkan olsun çünkü diğer illerden biz şu a yoğun bakım için hizmet alırken o illerde bizden almak durumunda kalabilirler. Bu yüzden bu yenileme ilimize ve gerekirse çevre illere uzun zaman hizmet edebilir' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi