Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

İsmail Kahraman Kültür merkezinde düzenlenen çalıştaya Vali Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Sedat Sezik, Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırmak, il genelinde mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunları çözmek için takip edilecek yol haritasını belirlemek, uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.

Toplumu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştayda konuşan Vali Çeber, 'Bağımlılıkla mücadele ilgilendiğimiz en önemli konulardan birisidir. Çünkü bağımlılık direk olarak toplumu, kamu sağlığını, kamu düzenini, geleceğimizi ekonomimizi kısacası her şeyimizi etkileyen çok önemli bir husustur. Sadece bizde değil bütün dünyada bu böyledir. Toplumsal yapımız, örfümüz ve kültümüz gereği kabul etmekte zorlandığımız 'bağımlılık'; artık çok daha farklı çeşitlilikle ve çok daha büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bunların tümü ile ilgili yapmış olduğumuz mücadele çalışmalarımız var. Bağımlılıkla mücadele tek başına kamunun, özel sektörün ya da kuruluşların altından kalkabileceği bir sorun değildir' dedi.

Bağımlılıkla ilgili yürütülen birçok projenin olduğuna değinen Vali Çeber, 'Yeşilay ve Kamu Kurumlarımız, bu noktada önemli gayret gösteriyorlar. Bu mücadelemizde durumu sadece ailelere, güvenlik güçlerine, adalet sistemine ya da eğitim sistemine havale edemeyiz. Kolektif ve bir arada çalışmanın çok önemli olduğu bağımlılıkla mücadelede herkes üzerine düşeni tam olarak yaparsa bu mücadeleden zaferle çıkabiliriz. Burada hep birlikte mücadele etmeli, toplumsal algıyı iyi yönetmeliyiz. Şunu da belirtmek isterim ki; Rize olarak tüm asayiş verilerinde olduğu gibi bağımlılıkla mücadelede de pozitif anlamda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bugüne kadar bu mücadelede gayret gösteren, çalışmalar içerisinde yer olana herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi