İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törene Rize Valisi Kemal Çeber, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Rize Arıcılar Birliği Başkanı Ahmet Topçu ve arıcılar katıldı.

Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında bugün Çayeli, Pazar, Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerine kayıtlı 149 üreticiye kişi başı 9 adet olmak üzere toplamda bin 341 adet kovan dağıtımı yapıldı.

Törende konuşan Vali Çeber, devlet olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek, 'Özellikle ilimizde tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin gelişmesi ve yaygınlaşması için devletimiz birçok projeyi hayata geçirip üreticilerimize destek olmaktadır. Arıcılık da bunlardan bir tanesidir. Rize coğrafi güzelliğinin yanında bitki örtüsü ve iklimiyle ülkemizin nadide illerinden bir tanesidir. Tabi bu güzellikler ilimizde üretilen bala da yansıyor. Dünyaca ünlü Anzer balımızın yanında ilimizin dört bir yanında çok kaliteli ballar üretilmektedir.' dedi.

Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi

Rize'nin, bal üretimi anlamında çok güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayan Vali Çeber, 'Özellikle pandemi döneminde gördük ki şifa arayanların ilk adreslerinden biri bal oldu. Bal organik ürünler arasında insanların başvurduğu ürünlerin başında geliyor. Ve birçok insanda pandemi döneminde özellikle Rize balına başvurdu. Devletimizde Rize'deki arıcılığın tanıtımına gerekli desteği vermeye çalışıyor. Bugünde bu desteklerden bir tanesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu desteklerle birlikte ilimizdeki arıcılığı daha da geliştirip bal üretimini arttırmayı hedeflemekteyiz. İlimizin birçok güzelliği var bunlara sahip çıkıp, gelişmesi için çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, arıcılarımızın güzel bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafında arıcılara kovanların dağıtımı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi