Açıldığı 1 aylık dönemde 372 uçuşla 48 bin 103 yolcunun kullandığı Rize-Artvin Havalimanı'ndan ilk yurt dışı uçuşu da gerçekleştirildi.

Uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı ilan edilen Rize-Artvin Havalimanı'ndan ilk yurt dışı uçuşu, hacı adaylarından oluşan kafile ile Suudi Arabistan'a yapıldı. Türk Hava Yolları'na ait uçakla hacı adayları, Rize'den Cidde'ye direkt uçtu.

Hacı adayı Ahmet Ali Çetin, 'Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Oradaki manevi duyguyu yaşayacağım. İlk kez kutsal topraklara gidiyorum ilk kez uçuyorum ilk kez Rize-Artvin Havalimanı'nı kullanıyorum' dedi.

Havaalanında çıkış işlemlerini yaptıran hacı adayı Ramazan Çelik de 'Rize merkezden havaalanına geldim. Buradan direkt Suudi Arabistan'a uçacağım. Kutsal topraklarla buluşacağım için mutluyum. 2 defa umre yapmıştım. Şimdi gerçek vazife için gidiyorum, vatan ve millet için dua edeceğiz' diye konuştu.

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

12 yıldır bu anı beklediğini söyleyen Nuriye Yaylacı da 'Bugün nasip oldu. Hem de Rize'den direkt Suudi Arabistan'a gideceğiz. Hacı olmanın mutluluğunu yaşayacağız' dedi.

Editör: Haber Merkezi