Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, şehir genelindeki ortaokul ve liselerin katılımlarıyla toplam 76 projenin değerlendirildiği ROBOTEK yarışmasında 23 finalist proje yarıştı.

Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini

Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona Vali Vekili Sedat Sezik, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, İl Mili Eğitim Müdürü Engin Emen de iştirak etti.

Okullar tarafından oluşturulan standlarda öğrencilerin sunumunu yaptığı eserler yoğun ilgi gördü. Protokol üyeleri standları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Şenlikte açılış konuşmasını yapan Emen, Rize'de ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Robotların görücüye çıktığı Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğündeki şenlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel düzenlemelerle dikkat çektiği mesleki ve teknik anadolu liseleri ile merkezi sınav puanıyla öğrenci alan tüm okullar ziyaretçilere hazırladıkları stantda okullarını tanıttılar.

Dereceye Giren Çalışmalar
ROBOTEK yarışması ve 'KodlaRize'de dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri ödüllerini aldılar.

ROBOTEK projesinin ödülleri 'lise' ve 'ortaokul' kategorisinde verildi.

Lise kategorisinde; Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Fındıklı 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde de; TOKİ Ortaokulu birinci, Ardeşen Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Özel Rize Levent Ortaokulu üçüncü olmayı başardı.

KodlaRize projesi kapsamında yapılan 'Robotik Kodlama' turnuvasında ise Ardeşen Alparslan Ortaokulu birinci, Ardeşen Yavuz Selim Ortaokulu ikinci, Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü olarak dereceye girdi.

Editör: Haber Merkezi