Rize Merkez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Radyo TV bölümü öğrencileri, Rizmir İnşaat ve Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği (RİSEDER) sponsorluğunda yapmış oldukları belgesellere bir yenisini daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan, Güneysulu Soba Ustası Nuri Kaba'yı ele alan 'Beşten Bire' isimli belgeselle dikkat çeken bölüm öğrencileri, belgesel serilerine 'Ekmeğini Taştan Çıkaran Adam' ile devam ettiler.

Bölümün YouTube sayfasından yayınlanan belgeselde 1960'li yıllardan beri İyidere Pileki Mağarası'nda çalışan, Pileki kültürün son temsilcisi olan Mustafa Yılmaz'ın şaşırtıcı hikayesi konu edildi.

Belgeselin yönetmenliğini Alan Şefi Behzat Aktura, proje koorinatörlüğünü ise Müdür Yardımcısı Ümmühan Taşer üstlendi.

Öğrencilerden Seyfullah Topçu görüntü yönetmeni, İrem Kurt kameraman, Berat Karali kurgu, Miray Çakar metin yazarı, Burak Yılmaz ise asistan olarak görev aldılar.

Bölüm öğretmeni Behzat Aktura, belgesele gelen yorumlardan memnun olduklarını söylerken, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini, ilerleyen süreçte başka ustalarla da bu seriye devam etmek istediklerini belirtti.

Hayatın Durduğu O An: Üzerinden Tam 1 Yıl Geçti Hayatın Durduğu O An: Üzerinden Tam 1 Yıl Geçti

Editör: Haber Merkezi